ΤΟΠΙΚΑ

Μαραβέγιας σε Βορίδη: «Να ενισχυθεί ο Δήμος Ζαγοράς για την αντιμετώπιση των καταστροφών από τη θεομηνία»

μαραβέγιας-σε-βορίδη-να-ενισχυθεί-ο-δ-368483

Την ενίσχυση του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκάλεσαν τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών, ζήτησε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, με Αναφορά του προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη.

Ο κ. Μαραβέγιας προώθησε, μάλιστα, στον κ. Βορίδη Τεχνικό Δελτίο του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, σύμφωνα με το οποίο το κόστος αποκατάστασης των ζημιών υπολογίζεται σε 500.00 ευρώ. Οι μεγαλύτερες καταστροφές εντοπίζονται στο δίκτυο αγροτικής οδοποιίας, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου έχει καταστεί μη προσπελάσιμο από τους επαγγελματίες αγρότες της περιοχής. Το γεγονός αυτό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη συγκομιδή μήλων και κάστανων που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αρκετά είναι, επίσης, τα προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης τόσο της Ζαγοράς, όσο των οικισμών Πουρίου, Μακρυρράχης, Ξουριχτίου και Μουρεσίου, από καταπτώσεις χωμάτινων όγκων.

Με την Αναφορά του προς τον αρμόδιο υπουργό, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί να εξεταστεί άμεσα η δυνατότητα ενίσχυσης του Δήμου Ζαγοράς με το απαιτούμενο ποσό, αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για απόλυτα δίκαιο αίτημα της δημοτικής αρχής, δεδομένων των μεγάλων καταστροφών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία που έπληξε το Ανατολικό Πήλιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου