ΤΟΠΙΚΑ

Λάτρης της παράδοσης και του Βόλου

λάτρης-της-παράδοσης-και-του-βόλου-343961

Ο Παντελής Θαλασσινός μιλάει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ με αφορμή τις συναυλίες του Μουσικού

Μικρασιάτικα μελωδικά ηχοχρώματα και άρωμα αλησμόνητων πατρίδων είχε η χθεσινή συναυλία των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Βόλου, η οποία απέσπασε τα εύσημα του κοινού και του δημοφιλούς Παντελή Θαλασσινού, επίσημου προσκεκλημένου της βραδιάς.

Η αίθουσα «Golden Star» του συγκροτήματος Τσαλαπάτα πλημμύρισε από νοσταλγικούς ήχους και το ταλέντο νεαρών, εκκολαπτόμενων μουσικών, οι οποίοι προσέγγισαν με μαεστρία την θεματική ενότητα «Σμύρνη – 90 χρόνια μετά», συμπράττοντας μάλιστα με τον πολύ σημαντικό δημιουργό και ερμηνευτή.

Ο Παντελής Θαλασσινός, ο οποίος αντλεί έμπνευση από τις παραδοσιακές ελληνικές καταβολές, επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό το έργο που υλοποιείται από το έμψυχο δυναμικό του σχολείου. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, με αφορμή την επίσκεψή του στο Βόλο, ο Παντελής Θαλασσινός υπογράμμισε ότι «μου αρέσει πάρα πολύ να παίζω με παιδιά, με καινούργιους μουσικούς» για να προσθέσει ότι «είναι πρωτόγνωρο το συναίσθημα και αυτό περνάει στον κόσμο».

Καταθέτοντας την θέση του σε σχέση με την διατήρηση της μουσικής παράδοσης και την προσφορά του Μουσικού Σχολείου, ο κορυφαίος μουσικός επεσήμανε ότι «όλες οι μουσικές του κόσμου είναι όμορφες, πολύ περισσότερο οι μουσικές των πατρίδων μας, εκεί όπου καταγόμαστε. Ως έφηβος, τονίζει, έπαιζα μόνο ροκ μουσική, αλλά άρχισα να αγαπώ την παραδοσιακή μουσική, όταν άρχισα να δίνω προσοχή στον παραδοσιακό λόγο, στην ελληνική γλώσσα, στην δημοτική μας ποίηση».

Συνεπεία των προαναφερθέντων προέκυψε αυθόρμητα η από καρδιάς δήλωση «είναι καλό το ότι υπάρχουν τα Μουσικά Σχολεία, διότι ωθούν τα παιδιά να ασχολούνται με όλα τα είδη μουσικής, να μαθαίνουν τα παραδοσιακά μας όργανα. Είναι σημαντική η προσφορά του Μουσικού Σχολείου, διότι όλες οι μουσικές είναι όμορφες και κάθε τόπος έχει την μουσική του».

Ο Βόλος είναι αγαπημένη πόλη για τον Παντελή Θαλασσινό, ο οποίος ομολογεί «ο Βόλος είναι μια μουσικόπολη όπου έχω αγαπημένους φίλους, τον Ανδρέα Κατσιγιάννη, τα παιδιά της Εστουδιαντίνας, τον Βαγγέλη Μαχαίρα, που παίζαμε πολλά χρόνια μαζί, και άλλους».

Στην εν λόγω συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί και σήμερα, εμφανίζονται το σύνολο ελληνικής μουσικής του Μουσικού Σχολείου Βόλου με υπεύθυνους καθηγητές τους Ανδρέα Κατσιγιάννη, καλλιτεχνικό διευθυντή των μουσικών παραστάσεων και Ζαφείρη Κουκουσέλη, διευθυντή της ορχήστρας. Μαζί τους εμφανίζονται η χορωδία ελληνικής μουσικής του σχολείου με υπεύθυνες καθηγήτριες τις Κερασία Σιάρα, Ιωάννα Χατζάκη και Ευφροσύνη Παναγιωτακοπούλου.

Το πρόγραμμα των συναυλιών του Μουσικού Σχολείου περιλαμβάνει μουσική και τραγούδια που έχουν γραφτεί για τη Σμύρνη από επιφανείς Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς, δίνοντας το στίγμα ευαισθησίας των διοργανωτών για τις αλησμόνητες πατρίδες και όλες τις πτυχές της νεώτερης ιστορίας.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου