Εργαστήρια ρομποτικής και καινοτομίας στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στον Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2021-10-11, 13:30:04
Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να διευρύνουν τη φαντασία τους
Εργαστήρια ρομποτικής και καινοτομίας στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στον Βόλο

Kύκλος εργαστηρίων ρομποτικής με τίτλο «Πειραματικό εργαστήρι ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας», για παιδιά 12 έως 16 ετών, θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη, από μεθαύριο 13 Οκτωβρίου έως και τις 23 Φεβρουαρίου 2022, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο.

Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής TALOS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΕΑΔΠ), διοργανώνει την παραπάνω δράση.

Στο πλαίσιο των εργαστηρίων, θα συσταθεί ομάδα, η οποία θα λάβει μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό FIRSTLEGO League Challenge, με θέμα «Cargo connect season». Με έμπνευση τον συρμό, την ατμομηχανή Decauville και τον λοιπό μηχανολογικό εξοπλισμό που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά των πρώτων υλών και πλέον εκτίθενται στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου, τα παιδιά θα εμπλακούν σε ομαδικές διαθεματικές ασκήσεις και δράσεις και θα κληθούν να επιλύσουν ρεαλιστικά προβλήματα. Χρησιμοποιώντας σύγχρονα εργαλεία ρομποτικής, προγραμματισμού και έρευνας, θα διερευνήσουν το μέλλον των μεταφορών και θα φανταστούν ταχύτερους πιο αξιόπιστους και χωρίς αποκλεισμούς τρόπους για καινοτόμες και βιώσιμες μεταφορές που αναπτύσσουν και συνδέουν κοινότητες και οικονομίες σε όλο τον κόσμο.

«Η ρομποτική αποτελεί ένα εξαιρετικό σύγχρονο εργαλείο εκπαίδευσης, που βοηθά στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας των παιδιών, την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, την παραγωγή καινοτόμων ιδεών και άλλων δεξιοτήτων. Αξιοποιώντας πολλά διαφορετικά γνωστικά πεδία και δουλεύοντας σε ομάδες, τα παιδιά θα εφαρμόσουν στην πράξη θεωρητικές γνώσεις, που έχουν αποκτήσει από τα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες, με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Τα εργαστήρια θα έχουν χαρακτήρα εβδομαδιαίων, βιωματικών συναντήσεων.

Αναλυτικά, οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εργαστηρίων μέχρι το τέλος του 2021 είναι:

13/10, 20/10, 27/10, 3/11, 10/11, 17/11, 24/11, 1/12, 8/12, 15/12, 22/12 και 29/12 (ώρες 14:30-17:00).Οι αντίστοιχες ημερομηνίες για το 2022 θα ανακοινωθούν στους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια και ο απαραίτητος εξοπλισμός είναι δωρεάν. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 2421029844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
5
=