ΤΟΠΙΚΑ

Βαριά καμπάνα σε 59χρονο Βολιώτη

βαριά-καμπάνα-σε-59χρονο-βολιώτη-376483

Σε φυλάκιση δύο ετών και έξι μηνών, με δικαίωμα έφεσης, καταδίκασε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου 59χρονο Βολιώτη, ο οποίος την περασμένη Κυριακή «μπούκαρε» στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του, ηλικίας 46 χρόνων, και αφού την απείλησε ότι θα τη σκοτώσει, την άρπαξε από τα μαλλιά, την έσυρε μέχρι το μπαλκόνι και αφού τη χτύπησε σε διάφορα σημεία του σώματός της την απώθησε στον καναπέ.

Οι σκηνές βιαιότητας εκτυλίχθηκαν μπροστά στα έκπληκτα και φοβισμένα μάτια του 9χρονου παιδιού τους, που σύμφωνα με την παθούσα έκλαιγε γοερά και εκλιπαρούσε τον πατέρα του να σταματήσει να χτυπά τη μητέρα του.

Παρούσα στο επεισόδιο ήταν και η 84χρονη μητέρα της 46χρονης η οποία φέρεται να υπέστη σοκ από το σκηνικό βίας που εκτυλίχτηκε μέσα στο σπίτι που διαμένει μαζί με την κόρη της και τα δύο εγγόνια της.

Η 46χρονη ήταν παρούσα στο δικαστήριο. Φορούσε κολάρο και περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τα όσα συνέβησαν. Είναι παντρεμένη με τον 59χρονο δέκα χρόνια, ενώ τους τελευταίους μήνες το ζευγάρι είναι σε διάσταση.

Σύμφωνα με την παθούσα δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 59χρονος ήταν βίαιος απέναντί της.

«Εκανα υπομονή για την οικογένειά μου. Τώρα όμως το ποτήρι ξεχείλισε» ανέφερε.

Σύμφωνα με την ίδια ο κατηγορούμενος μετέβη στο σπίτι τους και μολονότι η ίδια αρνήθηκε να του ανοίξει εκείνος επέμενε. Συνέχιζε να χτυπάει το κουδούνι και να την εξυβρίζει απαιτώντας να του ανοίξει την πόρτα. Ο κατηγορούμενος χρησιμοποίησε κλειδιά που είχε, μπήκε μέσα στο σπίτι και ακολούθησε χάος.

Όπως κατήγγειλε η 46χρονη αν δεν ερχόταν η Αστυνομία που κλήθηκε από γείτονα που άκουσε τις φωνές και τη φασαρία, «ενδεχομένως να με είχε σκοτώσει», είπε.

Σύμφωνα με την ίδια ο 59χρονος έχει αυτή τη βίαιη συμπεριφορά απέναντί της διότι αρνείται να υπογράψει το διαζύγιο. Κατήγγειλε επίσης ότι παρά το γεγονός ότι συνελήφθη μετά το επεισόδιο και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση του Αυτοφώρου χθες, δεν σταμάτησε να την ενοχλεί. «Συνεχίζει να με απειλεί με τηλεφωνήματα και μηνύματα», κατέθεσε η 46χρονη.

Στη δίκη κατέθεσε ως μάρτυρας και ο γείτονας που ειδοποίησε την Αστυνομία. Ο ίδιος ανέφερε στο δικαστήριο ότι παρόμοιο επεισόδιο είχε σημειωθεί και λίγες μέρες πριν την Κυριακή που συνελήφθη ο δράστης.

Ο κατηγορούμενος απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι η «έκρηξή» του οφείλεται στο γεγονός ότι σε συζήτηση που είχε με τα παιδιά του, που φέρεται να τον ενημέρωσαν για την προσωπική ζωή της μητέρας τους. «Είδα τον γιο μου να κλαίει και δεν άντεξα. Πήγα να ζητήσω εξηγήσεις. Την έπιασα μόνο από τα μαλλιά και τη ρωτούσα γιατί τα κάνει αυτά μπροστά στα παιδιά και έπεσε στον καναπέ», ισχυρίστηκε ο 59χρονος. «Δέκα χρόνια που ήμασταν παντρεμένοι προσπαθούσα να τη φέρω στον σωστό δρόμο και έκανα υπομονή. Ήταν λάθος αντίδραση της στιγμής», κατέληξε ο κατηγορούμενος με το δικαστήριο όμως να του επιβάλει βαριά καμπάνα για τη συμπεριφορά του.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου