ΤΟΠΙΚΑ

Καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών η ΚΝΕ Μαγνησίας

καταγγέλλει-την-προσπάθεια-τρομοκρά-377983

Η ΚΝΕ Μαγνησίας καταγγέλλει μέσω ανακοίνωσης τις απειλές που δέχθηκαν μαθητές του ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, έτσι ώστε να διακόψουν την κατάληψη

Αναλυτικά η ανακοίνωση της νεολαίας του ΚΚΕ:

Από το πρώτο άνοιγμα των σχολείων, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές και οι μαθήτριες όλου του Νομού μπήκαν μπροστά οργανώνοντας τον αγώνα τους για να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά και να μην πάει και άλλη μια χρονιά χαμένη. Είδαμε όλο αυτό το διάστημα την κυβέρνηση να μην παίρνει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας για τη μόρφωση και την υγεία των μαθητών , αξιοποιώντας όλο το διάστημα της πανδημίας και με τα σχολεία κλειστά για να περάσει 4 νόμους που μετατρέπουν το σχολείο σε ένα ατελείωτο εξεταστικό κέντρο(ΕΒΕ, τράπεζα θεμάτων, περιορισμένες επιλογές στο μηχανογραφικό, αναζήτηση χορηγών για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων).

Στο δρόμο της πολιτικής της κυβέρνησης η Διεύθυνση του 1ου ΕΠΑΝ Νέας Ιωνίας, απειλούσε μαθητές(και ζήτησε και ονόματα) με εισαγγελική παρέμβαση για την κατάληψη, που αποφάσισαν όλοι οι μαθητές ύστερα από γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν, οι οποίοι διεκδικούσαν το αυτονόητο, να υπάρχουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο σχολείο τους για να μπορούν να κάνουν μάθημα και να μην κλείσει το σχολείο από κρούσματα. Το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σχολικά συγκροτήματα του Νομού αφού συγκεντρώνει μαθητές και μαθήτριες από διάφορες περιοχές του Νομού.

Απειλήθηκαν μαθητές δηλαδή γιατί διεκδίκησαν:

  • Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη.
  • Προσλήψεις καθηγητών – να καλυφθούν όλα τα κενά.
  • Επαρκές προσωπικό καθαριότητας.
  • Με ευθύνη υπουργείου Παιδείας, Περιφερειών και Δήμων να επισκευαστούν όλα τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο(παράθυρα που «βάζουν» νερό με την πρώτη βροχή).
  • Ασφαλείς, συχνές και δωρεάν μεταφορές για τους μαθητές.
  • Όλο τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη διενέργεια των εργαστηρίων.
  • Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

Από αυτή την προσπάθεια λοιπόν, τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων δεν θα μπορούσε να λείπει η Δημοτική αρχή Βόλου, πιστός ακόλουθος της κυβερνητικής πολιτικής, που αντί να δώσει λύση και να δώσει λεφτά από τον προϋπολογισμό του Δήμου ΤΩΡΑ, της αρκεί μόνο να δίνει υποσχέσεις ότι θα «μπει το σχολείο στο ΕΣΠΑ», χωρίς φυσικά να ξέρουμε πότε θα ανοίξει το ΕΣΠΑ και πότε θα γίνουν οι επισκευές. Ένα ολόκληρο καλοκαίρι με τα σχολεία κλειστά, γιατί κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές ώστε να μπουν οι μαθητές σε αξιοπρεπείς τάξεις που μπορούν να κάνουν μάθημα χωρίς να σκέφτονται αν θα πέσει το ταβάνι στο κεφάλι τους ή όχι.

Καλό θα ήταν κυβέρνηση, Δήμος και Διεύθυνση να ακούσουν τα προβλήματα των μαθητών και να σταματήσουν να τους αντιμετωπίζουν σαν εγκληματίες.

Θεωρούμε απαράδεκτη την προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών που παλεύουν για σχολείο στο οποίο θα νιώθουν ασφάλεια και θα μορφώνονται. Ο ενορχηστρωτής αυτής της τρομοκρατίας είναι η κυβέρνηση που από την αρχή της χρονιάς έχει “σκυλιάσει” απέναντι στους μαθητές και τον δίκαιο αγώνα τους. Η προσπάθεια να συκοφαντηθούν οι καταλήψεις των μαθητών ως παράνομες έχει “κοντά ποδάρια”, αφού οι ίδιοι οι μαθητές με τις συλλογικές τους αποφάσεις και τα δίκαια αιτήματά τους δίνουν απαντήσεις. Παράνομη είναι η κυβέρνηση που στοιβάζει 25 έως 30 μαθητές σε τάξεις – κλουβιά, που αφήνει χιλιάδες σχολεία με κενά σε καθηγητές, που αποκλείει χιλιάδες μαθητές από την εκπαίδευση εξαιτίας των ελλιπών υγειονομικών μέτρων που έχουν οδηγήσει ήδη από τον 1ο μήνα ανοίγματος των σχολείων σε κλείσιμο τμημάτων λόγω κρουσμάτων.

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, με τη δύναμη της συλλογικής οργάνωσης και το δίκιο των αιτημάτων τους για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, θα δώσουν την καλύτερη απάντηση.

Καλούμε τον κάθε μαθητή και μαθήτρια να μην σκύψει το κεφάλι και να μην φοβηθεί. Αυτές οι απειλές το μόνο που αποδεικνύουν για άλλη μια φορά είναι πόσο πολύ φοβούνται κυβέρνηση και διεύθυνση, τον οργανωμένο αγώνα των μαθητών. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος οι απειλές δεν πιάνουν τόπο! Οι μαθητές έχουν αποδείξει πως όταν οργανώνονται και διεκδικούν τα αυτονόητα βγαίνουν νικητές!

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να σταθούν πλάι στους μαθητές που διεκδικούν ανοιχτά και ασφαλή σχολεία! Που διεκδικούν σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει! Που διεκδικούν ένα σχολείο με ισότιμη πρόσβαση στη μόρφωση για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες!

Κάνουμε ξεκάθαρο σε κυβέρνηση, Δήμο και διεύθυνση πως : ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΝΙΚΗΤΕΣ!

ΤΟΜΕΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου