ΤΟΠΙΚΑ

Πτυχιούχος θεολογικής σχολής χειροτονήθηκε κληρικός

πτυχιούχος-θεολογικής-σχολής-χειροτ-384879

Ενα νέο εκλεκτό και πολύτιμο μέλος ενεγράφη στην χορεία των μοναχών και κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος.

Πρόκειται για τον π. Φιλοκτήμονα Σταμόπουλο – Σαμαρά, 38 ετών, πτυχιούχο της Θεολογικής Σχολής το Α.Π.Θ. και τελειόφοιτο της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Η ρασοφορία του π. Φιλοκτήμονος τελέστηκε σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, την Παρασκευή στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Βόλου, όπου ανατράφηκε και γαλουχήθηκε πνευματικώς. Παρέστησαν πλήθος κληρικών, από την Μητρόπολή Δημητριάδος και άλλες Μητροπόλεις, συνεργατών του και λαϊκών αδελφών.

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στις δύσκολες εμπειρίες που βίωσε στην ζωή του ο π. Φιλοκτήμων και τόνισε ότι, στις περιπτώσεις αυτές, «ο άνθρωπος της πίστεως νιώθει το χέρι του Θεού να τον στηρίζει, να τον ισχυροποιεί, για να πάρει την πιο μεγάλη απόφαση να παραμείνει εσαεί, ψυχή τε σώματι, αφιερωμένος στον Νυμφίο Χριστό. Η αγάπη στον Χριστό δεν δεσμεύει, αλλά ελευθερώνει και η πράξη της αφιέρωσης, ενώ στα μάτια των κοσμικών φαντάζει ως δέσμευση, εντούτοις είναι η πιο ελεύθερη πράξη, καθώς ο άνθρωπος αυτοβούλως ταυτίζει το θέλημά του με το θέλημα του Θεού».

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε ακόμη στην μέχρι σήμερα πορεία του νέου μοναχού.

Ο νέος μοναχός θα εγγραφεί στους μοναχικούς καταλόγους της Ιεράς Μονής Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ Πορταριάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου