ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτες διακρίθηκαν στον διαγωνισμό “Γιάννης Φάτσης”

βολιώτες-διακρίθηκαν-στον-διαγωνισμ-851206

Επιτυχία σημείωσε ο Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός που προκήρυξε το Εργαστήρι Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην μνήμη του Γιάννη Φάτση, δίνοντας σε αρκετούς εκπροσώπους της περιοχής, την ευκαιρία να εκφράσουν το ποιητικό τους ταλέντο. Όπως έχει προαναγγελθεί, τα είκοσι δύο επιλεγμένα ποιήματα (9 από την Α΄ κατηγορία και 13 από τη Β΄) θα κυκλοφορήσουν σε ειδική έκδοση του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, ενώ η τελετή απονομής των τιμητικών διακρίσεων στους βραβευμένους θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο. Στο διαγωνισμό που προκήρυξε το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη μνήμη του Γιάννη Φάτση (1930-1997) οι συμμετοχές έφτασαν τις 156. Οι 24 ήταν από την κατηγορία Α΄, οι 119 από την κατηγορία Β΄, ενώ 13 συμμετοχές δεν σημείωναν την κατηγορία.. Δυστυχώς αποκλείστηκαν ως άκυρες 32 συμμετοχές. Ο λόγος ήταν, γιατί είχαν φανερό το επώνυμό τους, ενώ έπρεπε να είναι σε σφραγισμένο φάκελο και με ψευδώνυμο, βάσει της προκήρυξης.
Την Κριτική Επιτροπή σε ότι αφορά στις συμμετοχές της Α κατηγορίας, κάτω των 25 ετών αποτελούσαν οι: Β.Δ. Αναγνωστόπουλος. Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Μαρίτα Παπαρούση, Επίκουρος Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Αντώνης Αντωνίου, Εκπαιδευτικός – Ποιητής. Κατ’ αλφαβητική σειρά, διακρίθηκαν οι εξής: Αναστασία Αναγνωστάκη (Βόλος) με το ποίημα «Ευλογημένοι οι…», Αρχοντούλα Βαλλιάνου (Αθήνα) με τα ποιήματα «Λευκός θάνατος» και «Έκσταση του Μορφέα», Ελένη Ζοπουνίδου (Βέροια) με το ποίημα «Νύχτα», Ηλίας Κλουβιδάκης (Κρήτη) με το ποίημα «Περνούν οι μέρες», Μελίνα Κυρίτση(Βόλος) με το ποίημα «Κ», Βάλια Τσάιτα – Τσιλιμένη (Θεσσαλονίκη) με τα ποιήματα «Λάβαρα», «Φυγή» και «Αρπαγή». Το ποίημα «Λάβαρα» της κ. Βάλιας Τσάιτα – Τσιλιμένη επιλέχθηκε ομόφωνα από την Κριτική Επιτροπή.
Για την Β΄ κατηγορία, που αφορούσε στους συμμετέχοντες άνω των 25 ετών, τα μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν οι : Β.Δ. Αναγνωστόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Μιχάλης Μερακλής, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και Ιωαννίνων και ο Ηλίας Κεφάλας, Ποιητής. Στην Β’ κατηγορία διακρίθηκαν κατ’ αλφαβητική σειρά οι εξής: Χριστιάννα
Αβρααμίδου (Κύπρος) με το ποίημα [ΑΤΙΤΛΟ], Χρυσούλα Γεωργούλα (Αθήνα) με το ποίημα «Πέτρα», Απόστολος Ζιώγας (Λάρισα) με το ποίημα «Ένα παιχνίδι», Χαρούλα Ηλία –Φράγκου (Βόλος) με το ποίημα «Ποίηση», Γεωργία Καρακατσοπούλου – Χαϊδούλη (Βόλος) με το ποίημα «Απολογία», Σταυρούλα Κάτσου –Καντάνη (Αγρίνιο) με το ποίημα «Οι ερωτευμένοι», Σπύρος Κιοσσές (Βόλος) με το ποίημα «Ταξίδια», Κωνσταντίνος Μουντάκης (Αθήνα) με το ποίημα «Ολυμπιονίκης», Στέργιος Πολύζος (Θεσσαλονίκη) με το ποίημα «Σε βάζο με ζάχαρη», Δημήτριος Σδράλιας (Καρδίτσα) με το ποίημα «Μακρινό ταξίδι», Καλλιόπη Φανούλη (Καστοριά) με το ποίημα «Η φυγή των αναδέλφων», Χρήστος Φλουρής (Σπάρτη) με το ποίημα «Μοναχική περιδιάβαση» και Απόστολος Φοινικόπουλος (Βόλος) με το ποίημα «Ανάδυση. Το ποίημα «Ποίηση» της κ. Χαρούλας Ηλία-Φράγκου επιλέχθηκε ομόφωνα από την κριτική επιτροπή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου