ΤΟΠΙΚΑ

Μπέρδεμα με το στεγαστικό επίδομα στο Π.Θ.

μπέρδεμα-με-το-στεγαστικό-επίδομα-στο-345793

Γραμματεία Τμήματος δεν ερμήνευσε σωστά την εγκύκλιο του Υπουργείου

Αγώνα δρόμου πρέπει να κάνουν αρκετοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για να προλάβουν να λάβουν το στεγαστικό φοιτητικό επίδομα των 1.000 ευρώ, μιας και Γραμματεία ενός Τμήματος ερμήνευσε λανθασμένα το νόμο με αποτέλεσμα να αποκλειστούν δεκάδες φοιτητές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Το γεγονός αυτό έγινε γνωστό μετά από την ανάρτηση εγγράφου σε ιστοσελίδα Τμήματος από τη Φοιτητική Μέριμνα που απευθυνόταν σε όλες τις Γραμματείες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με την επιστολή αυτή εντοπίστηκε, μετά από παράπονα φοιτητών, πως μία Γραμματεία ενός Τμήματος δεν είχε ερμηνεύσει σωστά την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας με αποτέλεσμα δικαιούχοι φοιτητών του στεγαστικού επιδόματος να αποκλειστούν από αυτό.

Το ποσό των 1.000 ευρώ που αντιστοιχεί σε κάθε φοιτητή ο οποίος πληροί τις προϋποθέσεις ιδίως για τη σημερινή εποχή χαρακτηρίζεται ως ένα σημαντικό βοήθημα που θα καλύψει ως ένα βαθμό τα τεράστια έξοδα ενός φοιτητή.

Μάλιστα οι δικαιούχοι προέρχονται κυρίως από χαμηλόμισθες οικογένειες που βλέπουν τα 1.000 αυτά ευρώ, ως μία λύση ακόμη και για τη συνέχιση των σπουδών.

Η επιστολή της Φοιτητικής Μέριμνας ζητούσε από τις Γραμματείες να εξετάσουν εκ νέου την εγκύκλιο έτσι ώστε να δρομολογήσουν άμεσα όλες τις ενέργειες για να λάβουν οι φοιτητές το στεγαστικό επίδομα.

Η αποστολή της εν λόγω επιστολής στις Γραμματείες του Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έγινε στις 8 Μαρτίου, ενώ οι δικαιούχοι του επιδόματος έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τα χρήματα μέχρι τις 31 Μαρτίου από τη Δ.Ο.Υ. στην οποία ανήκουν οι ίδιοι ή οι οικογένειές τους.

Πάντως μετά την παρέμβαση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για το θέμα, το έγγραφο της Φοιτητικής Μέριμνας ξαφνικά «κατέβηκε» από το διαδίκτυο. Έτσι οι φοιτητές που έχουν τυχόν απορίες ή πιστεύουν πως αδικήθηκαν μπορούν να απευθυνθούν απευθείας στις Γραμματείες των Τμημάτων τους

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου