ΤΟΠΙΚΑ

Εθελοντής στη Διακονία

εθελοντής-στη-διακονία-345806

Ο π. Γαβριήλ Βοϊτσέσκου θα υπηρετήσει ως άμισθος κληρικός την Εκκλησία

Την χειροτονία ενός νέου εγγάμου διακόνου τέλεσε προχθές ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Βόλου. Ο π. Γαβριήλ Βοϊτσέσκου (Ρουμανικής Καταγωγής) εισήχθη στις τάξεις του ιερού κλήρου της Μητροπόλεως Δημητριάδος ως άμισθος κληρικός και θα υπηρετήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Ο π. Γαβριήλ είναι γιος ιερέα, που υπηρετεί στην Κέρκυρα, και σπουδάζει στην Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης, όπου γνώρισε την Βολιώτισσα σύζυγό του, η οποία είναι επίσης κόρη κληρικού.

Ο π. Γαβριήλ βρίσκεται από το περασμένο καλοκαίρι στον ναό του Αγίου Δημητρίου και όπως τονίζει ο ίδιος μιλώντας στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ»: «Η επιθυμία μου να χειροτονηθώ ήταν έμφυτη από την παιδική μου ηλικία. Δεν γεννήθηκε τώρα, αλλά καλλιεργούνταν σε κάθε στιγμή της ζωής μου, όλο και περισσότερο. Ήταν θέλημα Θεού, προσθέτει ο ίδιος, να γνωρίσω την σύζυγό μου Αγορίτσα, κόρη ιερέα από το Βόλο, ώστε να έρθω στο Βόλο και να χειροτονηθώ».

Ο νέος διάκονος βρίσκεται στην Ελλάδα από το 2002, προκειμένου να πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές ο πατέρας του, ενώ η μητέρα του είναι ελληνικής καταγωγής. Η είσοδός του στους κόλπους της τοπικής Εκκλησίας ως άμισθος κληρικός αποτελεί «απόφαση ζωής» για τον ίδιο κι όπως επισημαίνει παράλληλα «όνειρό μου είναι να υπηρετήσω την Εκκλησία με όλη μου την καρδιά, όσο πιο πολύ μπορώ».

Στη διάρκεια της χειροτονίας του νεαρού διακόνου, ο κ. Ιγνάτιος τον επαίνεσε για την τόλμη του να εισέλθει χωρίς καμία οικονομική εξασφάλιση στους κόλπους της εκκλησίας στηριζόμενος στην αγάπη του Επισκόπου, του κλήρου και του λαού αφήνοντας τη ζωή του ίδιου και της οικογενείας του στα χέρια του Θεού. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιγνάτιος: «Τούτη ειδικά η περίοδος στο τόπο μας και την πατρίδα μας έχει και μια άλλη διάσταση, όντος Σταυροαναστάσιμη, γιατί ο λαός μας πορεύεται σταυρωμένος και ελπίζει στην ανάσταση για να ξαναβρεί τη χαρά του, την ταυτότητα και τον εαυτό του».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου