ΤΟΠΙΚΑ

Δημοπράτηση στην εργολαβία- σκούπα

δημοπράτηση-στην-εργολαβία-σκούπα-345966
Συζήτηση για τον περιφερειακό σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Tην απαίτηση της τοπικής κοινωνίας να μπει τέρμα στο… γιοφύρι της Άρτας, τον περιφερειακό του Βόλου, θα μεταφέρουν στην αυριανή σύσκεψη στο Υπουργείο Μεταφορών, υπό την προεδρία του αρμόδιου υπουργού κ. Μάκη Βορίδη, οι βουλευτές της Μαγνησίας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ο Δήμαρχος.

Το θέμα του περιφερειακού συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με το Δήμαρχο Βόλου Π. Σκοτινιώτη να είναι σαφής ότι από την αυριανή
σύσκεψη οι φορείς δεν θα αρκεστούν στις καλές προθέσεις, αλλά σε δεσμεύσεις με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, όσον αφορά τη δημοπράτηση για την εργολαβία – σκούπα, ύψους 6,8 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς είναι έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης του έργου.

Ο κ. Σκοτινιώτης είπε ακόμη ότι το έργο θα πρέπει να δημοπρατηθεί πριν τις εκλογές, κάνοντας ακόμη αναφορά στα επόμενα στάδια για την ολοκλήρωση του έργου από το Σωρό μέχρι το Μαλάκι.

Διαφωνίες ως προς τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν υπήρξαν με την παράταξη του κ. Πατσιαντά, ενώ η κ. Ζέττα Μακρή κατήγγειλε για μια ακόμη φορά τον υφυπουργό Γ. Μαγκριώτη.
Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αναφέρθηκαν στις χαμένες ευκαιρίες για την ολοκλήρωση του έργου και στα χρήματα που κατασπαταλήθηκαν χωρίς να υπάρξουν μελέτες και χρονοδιαγράμματα.

Όπως είπε ο Δήμαρχος Βόλου στην αυριανή σύσκεψη ο δήμος θα απαιτήσει, με την εργολαβία, να δοθεί λύση στα εξής ζητήματα :

– Εκκρεμεί η κατασκευή της προβλεπόμενης τελικής αντιολισθητικής στρώσης κυκλοφορίας, οπότε και δεν έχουν αρθεί οι κίνδυνοι από τους αρμούς των γεφυρών στον ανισόπεδο κόμβο της οδού Λαρίσης, οι οποίοι προεξέχουν επικίνδυνα.

– Δεν έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση προστατευτικών στηθαίων, κυρίως στο τμήμα από Α.Κ. οδού Λαρίσης μέχρι Ι.Κ. οδού Βενιζέλου κόμβος Μελισσατίκων), ενώ δεν έχουν αντικατασταθεί τμήματα στηθαίων που έχουν καταστραφεί μετά από οδικά ατυχήματα.

– Δεν έχουν τοποθετηθεί αντιθορυβικά πετάσματα (ηχοπετάσματα) σε μήκος αυτής που υπερβαίνει τα 2km, όπου μετρήθηκαν υπερβάσεις του οδικού κυκλοφοριακού θορύβου (ΟΚΘ)

– Δεν έχουν αποκατασταθεί όλες οι βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού και ειδικότερα στο τμήμα από Α.Κ. Λαρίσης μέχρι τον χείμαρρο Κραυσίνδωνα, με συνέπεια η οδήγηση τις νυχτερινές ώρες να καθίσταται ιδιαίτερα επικίνδυνη.

– Οι ισόπεδοι σηματοδοτούμενοι κόμβοι Μελισσατίκων, Φυτόκου και Αγίας Βαρβάρας, παρουσιάζουν ασυνήθιστα συχνές βλάβες, με συνέπεια να εγκυμονούνται κίνδυνοι πρόκλησης σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων. Οι κόμβοι αυτοί πρέπει να ανακατασκευαστούν.

– Δεν έχει ληφθεί μέριμνα για θέματα ασφάλειας των πεζών σε όλο το μήκος του δρόμου, ιδιαίτερα στο τμήμα δεξιά και αριστερά της γέφυρας του Κραυσίνδωνα, όπου υπάρχουν σπίτια σε επαφή με τον δρόμο.

-Δεν έχουν γίνει τα αντιπλημμυρικά έργα που προβλέπει η μελέτη ανάντι του Περιφερειακού (περιοχή Καζανάκι-Καλλιθέα), με αποτέλεσμα η συνοικία της Καλλιθέας να πλημμυρίζει συχνά.

– Έχει εγκαταλειφθεί η σύνδεση της οδού Ζάχου με τη γέφυρα του Κραυσίδωνα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου