ΤΟΠΙΚΑ

Βαλούκος: «Οι λόγοι που με οδηγούν σε παραίτηση»

βαλούκος-οι-λόγοι-που-με-οδηγούν-σε-πα-396862

Την παραίτηση του υπέβαλε ο Σπύρος Βαλούκος από τον συνδυασμό του Μιχάλη Μιτζικού, παρότι παραμένει κανονικά στην θέση του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Προμυρίου.

Στην παρακάτω επιστολή, ο Σπύρος Βαλούκος εξηγεί τους λόγους για τους οποίους υπέβαλε την παραίτηση του:

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Πως να αντιδράσεις όταν είσαι εκλεγμένος, προσπαθείς να προσφέρεις ανιδιοτελώς και παράλληλα δέχεσαι τον ακατανόητο πόλεμο, όχι από από την “αντιπολίτευση” αλλά από τη “δική σου ομάδα”;;
Νοείται να κάνει περιοδεία ο Δήμαρχος στην κοινότητα στην οποία είσαι εκλεγμένος Πρόεδρος με επικεφαλής τον ίδιο και να μην ενημερώνει; Νοείται να γίνεται οποιαδήποτε εργασία στην κοινότητα επειτα από πρόταση του Συμβουλίου και ο Πρόεδρος να μην ενημερώνεται από τον Αντιδήμαρχο της κοινότητας; Εργασίες για τις οποίες βάση Νόμου θα έπρεπε την επίβλεψη τους να έχει ο Πρόεδρος και το Συμβούλιο.
Ακατανόητη, αδιανόητη και επιβλαβής η στάση του Δημάρχου και Αντιδημάρχου ΔΕ Σηπιάδος.
Παραμονή εκλογών θα “δινόταν” δύναμη στα Τοπικά Συμβούλια. Μια δύναμη που θα έπρεπε να υπάρχει με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και παρεμβάσεις όπως πάντα ορίζει ο Νόμος.
Αντιθέτως, προτίμησαν τη στρατηγική της εξαφάνισης πολλών εκλεγμένων στα Τοπικά Συμβούλια, οι οποίοι τόλμησαν να επέμβουν στα δικά τους ψηφοθηρικά σχέδια και θέλησαν να έχουν λόγο για την Κοινότητα τους αντί να παραμείνουν άβουλες γλάστρες “για το καλό τους” .
Γιατί είναι κακό να διαφωνείς και ακόμη χειρότερα να το εκφράζεις.
Γιατί όταν αποκτάς άποψη, αποκτάς και κοινό. Και για τον κ. Αντιδήμαρχο Κοινό=ψήφος.
Στην ερώτηση μου λοιπόν προς το κ. Δήμαρχο γιατί δεν επικοινώνησε μαζί μου κατά την επίσκεψη στην κοινότητα του με τον Αντιδήμαρχο Σηπιάδος, η απάντηση που έλαβα ειναι πως δεν είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει τους Προέδρους. Ίδια ακριβώς συζήτηση μάλιστα έχει πραγματοποιηθεί ακόμη δύο φορές παλιότερα.
Επομένως κι εφόσον ως Πρόεδρος εκλεγμένος με το συνδυασμό του Δημάρχου, δεν λαμβάνω τον ελάχιστο σεβασμό όπως αυτό ερμηνεύεται, δεν δύναται να συνεχίσω ως μέλος του συνδυασμού.
Συνεχίζω ως Πρόεδρος της Κοινότητας και το επόμενο διάστημα σε συνεργασία με τα μέλη του Συμβουλίου με τα οποία έχουμε άριστη συνεργασία συμπεριλαμβανομένων της αντιπολίτευσης, θα πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για την Κοινότητα.
Αν και ελάχιστοι πλέον στο συνδυασμό οι οποίοι δεν προσφέρουν ψηφοθηρικά αλλά ανιδιοτελώς, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Προέδρους των Κοινοτήτων και να συμπληρώσω πως θα είμαι συνεργάτης τους όπως έως τώρα καθ όλη τη διάρκεια της θητείας μας. Εξαιρετική συνεργασία υπήρξε και θα υπάρξει και με τους Αντιδημάρχους Γιάννη Ευαγγελάκη, Δημήτρη Παρισιάδη, Ραματά Δημήτρη, Γιάννη Φιλίππου, το Δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Διανέλο και τέλος τους δικαίως αποχωρήσαντες πριν λίγους μήνες, Μανώλη Γιαμαρέλο (πρώην Αντιδήμαρχο Τρικερίου) και Γιάννη Καλόγηρο (πρώην Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου).
Ο Πρόεδρος ΤΚ Προμυρίου
Βαλούκος Σπύρο”

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου