ΤΟΠΙΚΑ

Αντιμετώπιση ζημιών  

αντιμετώπιση-ζημιών-401780

Ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την αντιμετώπιση ζημιών, που προκλήθηκαν από θεομηνία στις θέσεις Αγ. Σαράντα και Ανάληψη θα προχωρήσει ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Το θέμα συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή, η οποία ενέκρινε τη μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης. Το έργο είναι προϋπολογισμού 480.915,43 ευρώ.

Από τη θεομηνία της 13ης και της 14ης Ιανουαρίου 2018 προκλήθηκαν κατολισθήσεις και καταρρεύσεις πρανών στους δρόμους προς τους Αγ. Σαράντα και την Ανάληψη.

Αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με κατάρρευση τμήματα του οδικού δικτύου. Η αντιμετώπιση των ζημιών κρίνεται επείγουσα.

Για τη συγκράτηση των πρανών και την αποκατάσταση της οδοποιίας απαιτείται πληθώρα εργασιών. Κατά κύριο λόγο θα γίνουν έργα συγκράτησης πρανών και αποκατάστασης οδοποιίας. Συγκεκριμένα, θα κατασκευαστούν τοιχία αντιστήριξης και θα γίνουν εκσκαφές δρόμων σε σημεία, όπου έχουν σημειωθεί καθιζήσεις και αποκατάσταση με κοκκώδες υλικό.

Στον δρόμο Μακρυράχης – Αγ. Σαράντα κρίνεται απαραίτητο να γίνουν εργασίες στη θέσεις Εικονοστάσι, άνωθεν Ι.Ν. Αγ. Σαράντα (σε δύο σημεία) ιδιοκτησίες Νικ. Μαλαχιά και Στ. Σάββα, συγκρότημα Λάζου, παραλία Αγ. Σαράντα, ιδιοκτησίες Δουλά και Βλιώρα.

Σε Χορευτό – Ανάληψη απαιτούνται να γίνουν εργασίες στις θέσεις ξενοδοχείο Μπαλκόνι, Αγ. Αχίλλειος, ιδιοκτησία Νίκης Σπανού, γέφυρα Ανάληψης, Αγ. Γεώργιο Παναγίας και Αγ. Γεώργιος οικία Κουκιάτσια.

Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι οκτώ μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης θα είναι η συμφερότερη προσφορά.

Τα έγγραφα της σύμβασης καταχωρήθηκαν στον ηλεκτρονικό χώρο του ΕΣΗΔΗΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου