ΤΟΠΙΚΑ

Επίγειος κρυφός παράδεισος

επίγειος-κρυφός-παράδεισος-401815

Στον απόηχο διάσημης ταινίας, που διατηρεί πάντα ζωντανό το ενδιαφέρον των απανταχού φίλων των αποδράσεων αναψυχής, η ειδυλλιακή Νταμούχαρη, χαρακτηρίζεται ως ο κρυφός παράδεισος του Πηλίου, που συνδυάζει βουνό και θάλασσα.

Εξαιρετικά αφιερώματα, που αναδεικνύουν την κρυμμένη ομορφιά του τοπίου, έχουν δεν το φως της δημοσιότητας σε Ελλάδα και εξωτερικό, με εξίσου εντυπωσιακό αφιέρωμα να δημοσιεύεται πρόσφατα στην ενότητα Travel του Εθνους. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον συντάκτη του ταξιδιωτικού αφιερώματος «ο κρυφός παράδεισος του Πηλίου (και του Mamma Mia!) που συνδυάζει βουνό και θάλασσα είναι ό,τι πρέπει για την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου».

Οσοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν διακοπές, καλοκαιρινές ή χειμερινές, στο πανέμορφο Πήλιο, έστω για μία φορά στη ζωή τους, γνωρίζουν πολύ καλά πως πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα και ευλογημένα μέρη της Ελλάδας.

«Οι διακοπές στο πανέμορφο Πήλιο είναι ό,τι πρέπει για καλοκαιρινές εξορμήσεις, αλλά αν προτιμάς να απολαύσεις την περιοχή στην καλύτερη και πιο ποιοτική εκδοχή της, οφείλεις να την επισκεφτείς το φθινόπωρο, για μια πιο ομαλή προσαρμογή στη ρουτίνα του χειμώνα, αλλά και για λίγες ανάσες καλοκαιριού ακόμα.

Πέρα από τα γνωστά χωριά του Πηλίου, υπάρχουν και οι κρυμμένοι θησαυροί που δεν γνωρίζει (ακόμα) το ευρύ κοινό, οι οποίοι δεν έχουν να ζηλέψουν το παραμικρό από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της ευρύτερης περιοχής» επισημαίνεται στο συγκεκριμένο αφιέρωμα.

Ενας από αυτούς του μαγικούς προορισμούς είναι η Νταμούχαρη, «ένα μικρό, γραφικό και ήρεμο χωριουδάκι που αποτελείται από δύο μικρούς κόλπους οι οποίοι ενώνονται στα ερείπια ενός κάστρου, πάνω σε μία χερσόνησο. Την ιδιαίτερη ομορφιά στη Νταμούχαρη χαρίζουν οι εναλλαγές του τοπίου, ο συνδυασμός του μπλε και του πράσινου, καθώς και η ιστορία της.

Ο κόλπος στα βόρεια είναι το λιμανάκι πάνω στο οποίο βρίσκονται οι ταβέρνες, τα σπίτια και τα μαγαζάκια. Αντίθετα, ο νότιος κόλπος είναι ολόκληρος μία υπέροχη παραλία με τεράστια λευκά βότσαλα και κρυστάλλινα, καταπράσινα νερά» αναφέρει το ταξιδιωτικό αφιέρωμα στην Νταμούχαρη.

Η Νταμούχαρη μέχρι σήμερα διατηρεί το παραδοσιακό στοιχείο στο πέρασμα του χρόνου, γεγονός που καθιστά βέβαιο το ότι όταν βρεθείς στα χώματά της, θα νιώσεις σα να ταξίδεψες μόλις στον χρόνο.

Για να αντιληφθεί κανείς την ομορφιά της Νταμούχαρης σε όλο της το εύρος, αρκεί να σκεφτεί πως στην παραλία του νότιου κόλπου έγιναν κάποια από τα γυρίσματα της ταινίας «Mamma Mia!», κάνοντας την περιοχή διάσημη σε ολόκληρο τον πλανήτη για τα απίστευτα νερά του. Για την ακρίβεια, στην Νταμούχαρη γυρίστηκαν τα πλάνα του λιμανιού του νησιού στο οποίο διαδραματίζεται η ιστορία. Εκεί η Meryl Streep υποδέχεται τις κολλητές της φίλες για τον γάμο της κόρης της, ενώ στην πλατεία του χωριού γυρίζονται τα πλάνα της χορογραφίας του Dancing Queen.

«Αφήνοντας το Hollywood και επιστρέφοντας στα δικά μας, η πανέμορφη Νταμούχαρη ενδείκνυται για ειδυλλιακές, οικονομικές διακοπές εν μέσω φθινοπώρου, ώστε να αλλάξεις παραστάσεις και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου. Με 50 ευρώ την ημέρα έχεις τα πάντα» υπογραμμίζεται στο ταξιδιωτικό αφιέρωμα, που προτρέπει τους αναγνώστες να επισκεφτούν την περιοχή που αποθεώθηκε διεθνώς για τη μεσογειακή ομορφιά της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου