ΤΟΠΙΚΑ

Προετοιμασία για τον χειμώνα

προετοιμασία-για-τον-χειμώνα-401832

Προτεραιότητα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας η αντιπλημμυρική προστασία των υποδομών και του περιβάλλοντος, με νέο έργο για τον καθαρισμό και την ενίσχυση 21 επιπλέον ρεμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας να ξεκινά άμεσα. Στόχος είναι να αποκατασταθούν και να ενισχυθούν τα υφιστάμενα αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές επέμβασης.

Συγκεκριμένα, έργα προγραμματίζονται, μεταξύ άλλων, στα υδατορέματα που βρίσκονται στον Αγιο Λαυρέντιο, στο Λεφόκαστρο, στο Χόρτο, στη Μικρή Πάου Δήμου Νοτίου Πηλίου, στο Μούρεσι και στη Μακρυράχη Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου.

Η απομάκρυνση απορριμμάτων, μπαζών και βλάστησης αποσκοπεί στην αποκατάσταση της αρχικής διατομής των ρεμάτων, με μηκοτομική προσαρμογή της κοίτης τους. Η πρόσβαση των μηχανημάτων προβλέπεται μέσω της κοίτης, από σημεία που διασταυρώνονται τα ρέματα με το οδικό δίκτυο, είτε με χειρωνακτικά μέσα όπου δεν είναι δυνατή η πρόσβαση μηχανημάτων.

Συγκεκριμένα προβλέπονται χωματουργικές και τεχνικές εργασίες που περιλαμβάνουν τον καθαρισμό της κοίτης από μεταφερθέντα υλικά και επιχώσεις, την συντήρηση και αποκατάσταση καταστραφέντων αναχωμάτων και πρανών, υφιστάμενων επενδύσεων αναχωμάτων και πρανών από συρματοκιβώτια, υφιστάμενων αναβαθμών από σκυρόδεμα ή συρματοκιβώτια και την συντήρηση και αποκατάσταση κοιτοστρώσεων, που έχουν καταστραφεί, από σκυρόδεμα, ή συρματοκιβώτια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου