Ενδιαφέρον από Βολιώτες για εκταφές συγγενών τους  

Τελευταία ενημέρωση: 2021-09-25, 08:35:46
Ενδιαφέρον από Βολιώτες  για εκταφές συγγενών τους   

Ενδιαφέρον για εκταφές νεκρών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πέθαναν από κορονοϊό ή από άλλο αίτιο, προκύπτει από Βολιώτες, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες.

Πρόκειται για το νέο κόλπο από αρνητές του ιού που αντιδρούν σε μέτρα και εμβολιασμούς, φαινόμενο το οποίο λαμβάνει διαστάσεις.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ότι κατατίθενται μαζικές αιτήσεις με ενδιαφερόμενους για ανάλογες ενέργειες να υπάρχουν και στον Βόλο, όπου μέχρι στιγμής δεν έχουν κατατεθεί ανάλογα αιτήματα.

Τις υποθέσεις αναλαμβάνουν και υποστηρίζουν δικηγόροι, που δραστηριοποιούνται εκτός νομού, οι οποίοι ανάμεσα στις οδηγίες που δίνουν στο κοινό που θέλει να αμφισβητήσει την ύπαρξη του κορονοϊού, είναι ότι μπορούν να προχωρήσουν σε νεκροψία – νεκροτομή, είτε σε εκταφή, εάν έχει προηγηθεί ταφή.

Το προηγούμενο διάστημα απασχόλησαν έντονα αιτήσεις με ανάλογο περιεχόμενο τα δικαστήρια Αθηνών. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η συντριπτική πλειονότητα των αποφάσεων ήταν απορριπτική στα αιτήματα. Ετσι τώρα το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε από το κέντρο στην περιφέρεια.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στις Εισαγγελίες και για την αποδοχή τους ή όχι αποφαίνονται τα Δικαστικά Συμβούλια.

Για το θέμα τοποθετήθηκαν χθες με δηλώσεις στο Open ο πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας Γρηγόρης Λέων, ο οποίος έκανε λόγο για μία πραγματικότητα που το τελευταίο διάστημα έχει ενταχθεί.

Ο ίδιος επισήμανε: «Ο τελικός κριτής ειδικά για τις εκταφές είναι ο εισαγγελικός λειτουργός. Οι άνθρωποι αυτοί δεν αρκεί να το ζητήσουν, αλλά επιστημονικά τεκμηριωμένα θα πρέπει να αμφισβητήσουν το πιστοποιητικό θανάτου, άρα είναι στην τελική κρίση του εισαγγελέα» συνέχισε ο κ. Λέων.

Ο ίδιος τόνισε πως στην Αθήνα δεν υπάρχει καμία εκταφή και στην Αττική δύο με τρεις εκταφές. Ο ίδιος έκανε λόγο για μαζικές αιτήσεις εκταφών νεκρών, αλλά και για νεκροψίες – νεκροτομές.

Από την πλευρά της η Αννα Ζαΐρη, επίτιμη αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επεσήμανε πως «το να ζητήσει κάποιος την περαιτέρω διερεύνηση των αιτίων θανάτων ενός συγγενή του είναι δικαίωμά του. (…)». Όμως, η κ. Ζαΐρη επισήμανε ότι η εκταφή για διαπίστωση από θάνατο λόγω κορονοϊού είναι ατελέσφορη, γιατί θα διαπιστωθεί ο θάνατος από την ανεπάρκεια κάποιου άλλου οργάνου» είπε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
5
=