ΤΟΠΙΚΑ

Θρίλερ δίχως τέλος για τους γονείς

θρίλερ-δίχως-τέλος-για-τους-γονείς-404019

Δεν έχει τέλος το θρίλερ, που βιώνει 27χρονη από τον Βόλο, που γέννησε το μωρό της νεκρό και επί έναν περίπου μήνα περιμένει να ενημερωθεί για τα αίτια του θανάτου.

Μετά από χρονικό διάστημα περίπου 30 και πλέον ημερών που το άτυχο βρέφος φυλασσόταν σε νεκροθάλαμο του Νοσοκομείου, μέχρι να «ξεδιαλεχτούν» οι υπηρεσίες ιατροδικαστικής, χθες στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε η ειδική εξέταση που προβλέπεται για τα βρέφη.

Ωστόσο το πόρισμα που εκδόθηκε δεν ρίχνει φως στα αίτια του θανάτου. Οι γονείς θα πρέπει να περιμένουν να γίνουν περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις, για να ενημερωθούν για την αιτία που «χάθηκε» το αγγελούδι τους, πριν προλάβουν καν να το κρατήσουν στην αγκαλιά τους.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ το βρέφος θα ταφεί την ερχόμενη Δευτέρα με έξοδα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος. Η οικογένεια της 27χρονης δήλωσε οικονομική αδυναμία.

Όπως είχε αποκαλύψει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ το βρέφος όλο αυτό το διάστημα παρέμενε στον νεκροθάλαμο του Νοσοκομείου Βόλου.

Μετά την αρνητική απάντηση που εισέπραξε η οικογένεια από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης που αποφάνθηκε ότι η παθολογοανατομική εξέταση δεν μπορεί να γίνει σε δημόσιο νοσοκομείο και ότι η ίδια είναι αναρμόδια να τη διενεργήσει, αφού η σύμβαση που είχε με ιδιωτικό εργαστήριο έληξε, η οικογένεια απευθύνθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας.

Χθες «άναψε» το πράσινο φως για να γίνει η διαδικασία της ειδικής εξέτασης, η οποία ωστόσο δεν «φώτισε» τα πράγματα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητήθηκε συνδρομή και ιδιωτικού κέντρου από την Αθήνα.

Η οικογένεια πάντως έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη και έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τον θάνατο του βρέφους. Αμεσα μετά το θλιβερό περιστατικό το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου άρχισε προανάκριση, λαμβάνοντας καταθέσεις, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η γέννα – θρίλερ άρχισε την Πέμπτη 19 Αυγούστου. Η 27χρονη μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου με πόνους, αλλά διαπιστώθηκε ότι ο τοκετός δεν είχε ξεκινήσει. Η γυναίκα αποχώρησε και επέστρεψε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου την επόμενη μέρα στις 20:30. Είχε διαστολή 4 εκατοστών, όπως διαπιστώθηκε στο Αχιλλοπούλειο. Ο εφημερεύων γιατρός έκρινε ότι δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα και είπε ότι ο τοκετός θα γινόταν φυσιολογικά.

Η 27χρονη εισήχθη στη Γυναικολογική Κλινική και το Σάββατο 21 Αυγούστου στις 12:30 της έβαλαν ζώνη και διαπιστώθηκε ότι το βρέφος ήταν καλά. Ομως στον επανέλεγχο στις 16:00 ο γιατρός δεν άκουγε πλέον το μωρό. Η γυναίκα γέννησε στις 21:00 με φυσιολογικό τοκετό που προκλήθηκε με τεχνητούς πόνους και το μωράκι γεννήθηκε νεκρό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου