ΤΟΠΙΚΑ

Προσβλήθηκε από κορονοϊό 8χρονος

προσβλήθηκε-από-κορονοϊό-8χρονος-404289

Μάχη στη ΜΕΘ covid – 19 δίνουν τρεις ανεμβολίαστοι, ηλικίας από 45 έως 65 χρόνων – Νικήθηκε από επιπλοκές της νόσου 86χρονη Βολιώτισσα

Μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του κορονοϊού, στο Νοσοκομείο Βόλου, δίνουν τρεις ανεμβολίαστοι Βολιώτες, ηλικίας από 45 έως 65 χρόνων. Και οι τρεις αντιμετωπίζουν σοβαρές επιπλοκές για αυτό και κρίθηκε σκόπιμο να διασωληνωθούν. Οι γιατροί θέλουν να πιστεύουν ότι με την κατάλληλη αγωγή θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τα πολύ σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και πως θα διαφύγουν τον κίνδυνο.

Κατά μέσο όρο ο χρόνος παραμονής στη ΜΕΘ covid προσδιορίζεται στις 30 ημέρες. Εξαρτάται βέβαια από τον κάθε οργανισμό και αν υπάρχουν υποκείμενα νοσήματα.

Χθες στο Νοσοκομείο Βόλου απεβίωσε 86χρονη μετά από πολυήμερη μάχη με τον κορονοϊό. Ο οργανισμός της ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένος. Οι επιπλοκές που της προκάλεσε ο covid αποδείχτηκαν μοιραίες για τη ζωή της.

8χρονος θετικός στον κορονοϊό

στη Μαγνησία τα επιδημιολογικά δεδομένα για την πορεία της πανδημίας δεν είναι ενθαρρυντικά. Ο κορονοϊός αποδεικνύεται ιδιαίτερα ανθεκτικός και μάλιστα δεν κάνει διακρίσεις στις ηλικίες.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 52 νέα κρούσματα, τα 4 εκ των οποίων εντοπίζονται στις Βόρειες Σποράδες. Πρόκειται για τις μολύνσεις που αφορούν στο τελευταίο 24ωρο.

Υψηλή επίσης ήταν η θετικότητα και στα rapid test. Επιβεβαιώθηκαν 11 νέα «θετικά» σε σύνολο 688 δειγμάτων.

Μεταξύ αυτών που καταγράφηκαν ότι έχουν προσβληθεί είναι και ένας 8χρονος μαθητής. Επίσης «θετικοί» βρέθηκαν τρεις άνδρες και δύο γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 51 έτη, τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 44 έτη.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας στη μαζική δειγματοληψία με έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, εντοπίστηκαν:

Στο λιμάνι της Σκιάθου όπου πραγματοποιήθηκαν 186 rapid test τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά.

Σε συνολικό αριθμό 217 δειγμάτων στην Πλατεία Ελευθερίας καταγράφηκαν πέντε θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε τρεις άνδρες και δύο γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 51 έτη.

Στο Μεταξουργείο πραγματοποιήθηκαν 55 rapid test τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά, όπως επίσης και στην ΤΟΜΥ Ιωλκού. Πραγματοποιήθηκαν 94 rapid test τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Στον Αλμυρό σε συνολικό αριθμό 80 δειγμάτων καταγράφηκαν πέντε θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 44 έτη, ενώ στις Αλυκές Βόλου σε συνολικό αριθμό 38 δειγμάτων καταγράφηκε 1 θετικό κρούσμα Covid-19. Αφορά σε αγόρι 8 ετών.

Τέλος στο Βελεστίνο πραγματοποιήθηκαν 56 Rapid Test τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Σήμερα Σάββατο από ώρες 08:00-16:00, θα γίνει μαζική δειγματοληψία στην Πλατεία Ελευθερίας στον Βόλο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου