ΤΟΠΙΚΑ

Σύλλογοι και φορείς στέκονται στο πλευρό των διανομέων

σύλλογοι-και-φορείς-στέκονται-στο-πλε-406076

Αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη δηλώνουν τοπικοί σύλλογοι και φορείς στη Μαγνησίας στους διανομείς της e food, οι οποίοι προχώρησαν προχθές σε δυναμική μοτοπορεία, με στόχο να συνεχίσουν την εργασία τους στην πλατφόρμα με διασφάλιση των δικαιωμάτων τους και όχι ως συνεργάτες της εταιρείας (freelancer).

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων, που, όπως λέει, δίνουν μεγάλο απεργιακό αγώνα, ώστε να ακυρώσουν τα σχέδια της εργοδοσίας να ανατρέψει προς το χειρότερο τους όρους δουλειάς και ασφάλισης.

«Ο αγώνας των εργαζομένων είναι και δικός μας», αναφέρει χαρακτηριστικά για τις διεκδικήσεις που έχουν θέσει, με μαζικότατες διαδικασίες, με τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων της efood, σημειώνει, ενώ προσθέτει: «Η νίκη τους θα είναι και δική μας».

Αλληλεγγύη εκφράζει και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος χαιρετίζει τον μεγάλο και δίκαιο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της efood.

«Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις τους για αξιοπρεπή δουλειά με δικαιώματα.

Παλεύουμε από κοινού για να μείνει στα χαρτιά ο νόμος – έκτρωμα της ΝΔ, ο οποίος άνοιξε τις ορέξεις της εργοδοσίας και απελευθέρωσε τα χέρια της. Να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι όλων των κυβερνήσεων που προωθούν την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και το ξεζούμισμα των εργαζομένων για τα κέρδη των ομίλων.

Διεκδικούμε το αυτονόητο. Μόνιμη και σταθερή εργασία με αξιοπρεπείς αποδοχές και δικαιώματα για όλους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Προς αυτή την κατεύθυνση καλεί κάθε νέο και νέα, κάθε εργαζόμενο, σωματείο και φορέα να στηρίξουν τον «περά για πέρα δίκαιο αγώνα των εργαζομένων».

Τις κινητοποιήσεις στηρίζει επίσης, το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας. «Στον κλάδο μας γνωρίζουμε πολύ καλά τα τερτίπια της μεγαλοεργοδοσίας, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να βάλει χέρι στην σταθερή εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, στις κλαδικές ΣΣΕ. Δεκάδες εργαζόμενοι εργολαβικοί, δεκάδες εργαζόμενοι με «μπλοκάκι» χωρίς κανένα δικαίωμα σε άδειες και επιδόματα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Το Συνδικάτο προειδοποιεί ότι «οι αντεργατικοί νόμοι θα μείνουν στα χαρτιά!». «Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη και αυτή βρίσκεται στον συλλογικό αγώνα για την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας, βρίσκεται στη σύγκρουση με τις επιταγές της μεγαλοεργοδοσίας. Δούλοι τον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε!», προτρέπει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου