ΤΟΠΙΚΑ

Αλλες 36 μολύνσεις στον νομό  

αλλες-36-μολύνσεις-στον-νομό-406555

Δεκάδες κρούσματα κορονοιού καταγράφονται καθημερινά στον Βόλο και τη Μαγνησία. Το μόνο παρήγορο είναι ότι μεγάλο ποσοστό πλέον του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και αντιμετωπίζει τον ιό χωρίς σοβαρά συμπτώματα. Ετσι δεν πιέζονται ιδιαίτερα η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου και η κλινική από τα περιστατικά Covid-19.

Το ίδιο φαίνεται να ισχύει σε όλα τα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε δηλώσεις του χθες σημείωσε ότι ο εμβολιασμός είναι το μόνο σημαντικό όπλο που έχουμε στα χέρια μας.

Τα νέα κρούσματα

Σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ, στη χερσαία Μαγνησία εντοπίστηκαν 30 θετικά κρούσματα κορονοϊού, ενώ στις Β. Σποράδες, 6.

Επίσης, εντοπίστηκαν τέσσερα θετικά δείγματα κορονοϊού στους δωρεάν ελέγχους που πραγματοποίησε χθες η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Αναλυτικά, στη Σκιάθο πραγματοποιήθηκαν 105 rapid tests τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά. Στην πλατεία Ελευθερίας στον Βόλο 173 και βρέθηκαν 2 θετικά, τα οποία αφορούν σε 1 άνδρα και 1 γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 35 έτη. Μπροστά από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας

πραγματοποιήθηκαν 106 rapid tests τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Στο ΚΤΕΛ Μαγνησίας σε σύνολο 87 δειγμάτων καταγράφηκαν 2 θετικά κρούσματα Covid-19, τα οποία αφορούν σε 2 αγόρια με διάμεση ηλικία τα 8 έτη.

Στην Αργαλαστή πραγματοποιήθηκαν 27 rapid tests τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Σημαντικό όπλο το εμβόλιο

Ερωτηθείς για τα δεκάδες καθημερινά κρούσματα κορονοϊού στον Βόλο και τη Λάρισα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός απάντησε ότι το καλό είναι πως οι περισσότεροι είναι εμβολιασμένοι και τα κρούσματα δεν προκαλούν κινδύνους.

«Αυτό δείχνει ότι τα Νοσοκομεία δεν δέχονται τις πιέσεις που είχαμε το προηγούμενο διάστημα. Αν πάρουμε ως ορόσημο την περίοδο πριν και μετά τους εμβολιασμούς, θα δούμε ότι πριν τους εμβολιασμούς είχαμε τεράστια πίεση, ενώ σήμερα βλέπουμε ότι έχουν μειωθεί και οι θάνατοι και οι πιέσεις στις ΜΕΘ», σημείωσε. Ο ίδιος τόνισε ότι η υφιστάμενη εικόνα δείχνει ότι, είτε μας αρέσει, είτε όχι, το εμβόλιο είναι το μοναδικό εργαλείο και γι’ αυτό, όπως είπε, πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε.

Για τις κινητές μονάδες εμβολιασμών, σημείωσε ότι πρέπει να κινητοποιηθούν περισσότερο οι δήμοι και τα τοπικά συμβούλια, για να κάνουν τη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

«Από τις 3 Οκτωβρίου αρχίζουν τη διαδικασία έξω από τις εκκλησίες της ΠΕ Λάρισας, που είναι κι αυτό ένα θετικό, ένα ισχυρό μήνυμα, μια κίνηση ανθρώπινης αξίας για να εμβολιαστούν όλο και περισσότεροι. Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι είναι για το καλύτερο», συμπλήρωσε.

Η εικόνα στο Αχιλλοπούλειο

Συγκρατημένη αισιοδοξία στο Αχιλλοπούλειο από την πορεία των θετικών κρουσμάτων στον νόμο.

Αυτή τη στιγμή στη ΜΕΘ Covid νοσηλεύονται 3 ασθενείς διασωληνωμένοι, ενώ στην κλινική 12. Ο αριθμός των διασωληνωμένων παρουσιάζει σταθερότητα τις τελευταίες τέσσερις μέρες, ενώ οι ασθενείς στην κλινική Covid-19 έχουν μειωθεί από τους 17 στους 12.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου