ΤΟΠΙΚΑ

Εξελίξεις τους επόμενους μήνες για το Μουσείο της Αργούς

εξελίξεις-τους-επόμενους-μήνες-για-το-407424

Η κοινή βούληση και η αποφασιστικότητα να τρέξουν οι διαδικασίες με τη διασφάλιση των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων και να ανεγερθεί το μεγάλης σπουδαιότητας Μουσείο της Αργούς, επαναβεβαιώθηκε σήμερα στη διάρκεια σύσκεψης στο Δημαρχείο Βόλου στην οποία μετείχαν ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κ. Αγοραστός, στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής και του Δήμου Βόλου.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, υπογράμμισε την πολιτιστική και αναπτυξιακή αξία του έργου, που θα έχει ευεργετικές επιπτώσεις στην οικονομία, με την ενίσχυση του τουρισμού και της επισκεψιμότητας και με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, όχι μόνο στο Βόλο και τη Μαγνησία, αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Ο κ. Μπέος τόνισε ακόμη την άριστη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό και την συμβολή του υφυπουργού, κ. Χρ. Τριαντόπουλου στις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη διασφάλιση της χρηματοδότησης και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι σύντομα, μέσα στους προσεχείς μήνες, θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τις οριστικές αποφάσεις δεδομένου ότι υπάρχει ήδη ένας ολοκληρωμένος φάκελος για το έργο.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης, κ. Κώστας Αγοραστός, στάθηκε και αυτός στο άριστο κλίμα συνεργασίας με το Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχ. Μπέο και στη συμβολή του κ. Τριαντόπουλου, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ενός τέτοιου Μουσείου για την Αργώ που είναι η σημαία της περιοχής και αποκάλυψε ότι έχουν γίνει ήδη επαφές και με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για χρηματοδότηση και αναμένεται απάντηση. Υπάρχουν ήδη εξασφαλισμένοι κάποιοι πόροι από την Περιφέρεια, είπε, αλλά επειδή είναι δύσκολο και ακριβό έργο πρέπει να εξασφαλίσουμε πρώτα το σύνολο των χρημάτων που απαιτούνται. Το έργο θα γίνει γιατί το έχει ανάγκη ο τόπος, κατέληξε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου