ΤΟΠΙΚΑ

Προκαταρκτική για τυχόν επεισόδια αρνητών  

προκαταρκτική-για-τυχόν-επεισόδια-αρ-408531

Προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί εάν υπήρξε επεισόδιο με αντιεμβολιαστή – αρνητή του κορονοϊού σε δομές υγείας, εκπαίδευσης και κάθε χώρο στον Βόλο και τη Μαγνησία παρήγγειλε η Εισαγγελία Βόλου, η οποία παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τα επεισόδια αρνητών κατά καθηγητών και γιατρών που σημειώνονται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και προβληματίζουν.

Μετά τα αυξανόμενα περιστατικά έντασης με πρωταγωνιστές αρνητές γονείς μαθητών, αλλά και ασθενείς, αλλά και τις μηνύσεις κατά γιατρών και εκπαιδευτικών και τους προπηλακισμούς, η Εισαγγελία Βόλου παρενέβη, ζητώντας να διερευνηθεί αν υπάρχουν αντίστοιχα γεγονότα στον νομό τα οποία για κάποιο λόγο μπορεί να μην έχουν τεθεί υπόψη των αρχών.

Η Εισαγγελία Βόλου ζητεί να τηρηθεί απαρέγκλιτα ό, τι ακριβώς ορίζει ο νόμος με στόχο την τήρηση των μέτρων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η παρέμβαση έγινε μετά την παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή προς τους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών όλης της χώρας, ο οποίος προχθές ζήτησε να διερευνηθεί και μάλιστα τάχιστα αν οι αναφερόμενες ενέργειες αντιεμβολιαστών – αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση εφαρμογή του νόμου.

Τους καλεί μάλιστα, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης η παρέμβασή τους να είναι συνεχής, με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σε επίπεδο νομού μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο περιστατικό έντασης, τουλάχιστον δεν έχει καταγγελθεί επίσημα στις αρχές, τόσο στις αστυνομικές όσο και στις δικαστικές αρχές. Εντούτοις, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να βρίσκονται στην ίδια δύσκολη θέση με τους συναδέλφους τους και εκπαιδευτικοί ή γιατροί της Μαγνησίας, που τη στιγμή που προσπαθούν να εφαρμόσουν τα μέτρα και να προστατέψουν τη δημόσια υγεία, έρχονται αντιμέτωποι με επιθετικές συμπεριφορές.

Η Εισαγγελία Βόλου παρακολουθεί με προσοχή τις διαστάσεις που λαμβάνει το φαινόμενο με την επιδημία αρνητών σε σχολεία και νοσοκομεία, την ώρα που σε άλλες περιοχές της Ελλάδας παρουσιάζεται επιδημιολογική έξαρση.

Επισημαίνεται ότι στον νέο ποινικό κώδικα που κατατίθεται για διαβούλευση αύριο Παρασκευή προβλέπεται ότι δεν θα ακολουθείται διαδικασία αυτοφώρου για «αδικήματα» όπως αυτά που προσάπτουν στους εκπαιδευτικούς και τους γιατρούς οι αρνητές της νόσου Covid και οι αντιεμβολιαστές και ήδη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ζήτησε από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχάλη Καραμαλάκη, να διασφαλιστεί ότι δεν θα προσάγονται στα αστυνομικά τμήματα εκπαιδευτικοί για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου