ΤΟΠΙΚΑ

Αλ. Μεϊκόπουλος: Σε δελτία Τύπου και ανακοινώσεις έμεινε το νέο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου

αλ-μεϊκόπουλος-σε-δελτία-τύπου-και-αν-408708

Ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης για την ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου στον Βόλο κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος, στον απόηχο της κόντρας που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες μεταξύ δήμου Βόλου και δικηγορικού συλλόγου και της απόφασης του ΔΣΒ να αποχωρήσει από την άτυπη επιτροπή φορέων που συγκροτήθηκε για να συμβάλλει στην εξεύρεση λύσης στο κτιριακό πρόβλημα των δικαστηρίων.

Ο κ. Μεϊκόπουλος καλεί τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει αν υπάρχει τελικά χώρος που να κρίνεται κατάλληλος για τη μετεγκατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, και παράλληλα τον να δρομολογήσει άμεσα τις απαραίτητες ενέργειες για τη μετεγκατάσταση.

Ο βουλευτής Μαγνησίας επισημαίνει ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης τον Αύγουστο του 2020 δημοσίευσε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης την απόφαση ανάθεσης της υλοποίησης ανέγερσης νέου δικαστικού μεγάρου στον Βόλο, μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) χωρίς να υπάρχει προσδιορισμένος χώρος για την εγκατάστασή του και κάνει χρονική αναδρομή στα όσα έχουν διαδραματιστεί όλα αυτά τα χρόνια, αφενός με το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας που περιλάμβανε τρεις εναλλακτικές λύσεις που όμως δεν προχώρησαν και αφετέρου στις αποφάσεις που ελήφθησαν για τον προσδιορισμό του καταλληλότερου χώρου για τη μετεγκατάσταση του Μεγάρου και την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών, σε ευρεία σύσκεψη που έγινε τον Δεκέμβριο του 2019.

«Εδώ και δύο και πλέον χρόνια, παρά τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για πρωτοβουλίες στη δρομολόγηση του έργου μετεγκατάστασης του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, το ζήτημα βρίσκεται και πάλι σε αδιέξοδο με τους αρμόδιους φορείς να επιρρίπτουν ευθύνες τόσο μεταξύ τους όσο και στο αρμόδιο Υπουργείο με αποτέλεσμα το έργο να βρίσκεται και πάλι στο σημείο μηδέν», συνεχίζει ο βουλευτής Μαγνησίας και καλεί το υπουργείο να δώσει λύση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου