ΤΟΠΙΚΑ

12 θέσεις για μακροχρόνια άνεργους  

12-θέσεις-για-μακροχρόνια-άνεργους-408822

Συνολικά 12 μακροχρόνια άνεργους ηλικίας από 55 έως 67 ετών θα απασχολήσει ο Δήμος Βόλου μέσω του προγράμματος επιχορήγησης 8.500 μακροχρόνια ανέργων του ΟΑΕΔ.

Η Οικονομική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε προχθές, αποφάσισε ότι η συμμετοχή του Δήμου Βόλου στην υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος θα αποβεί προς όφελος μιας μεγάλης ομάδας πολιτών, που βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση του εργασιακού τους βίου και επιδιώκουν την απασχόληση, προκειμένου να αποκτήσουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

Παράλληλα, θα είναι σημαντική βοήθεια στη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Βόλου.

Ανά κατηγορία και θέση πρόκειται για:

*4 εργάτες υποχρεωτικής εκπαίδευσης καθαριότητας εξωτερικών χώρων στη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης

*1 εργάτη υποχρεωτική εκπαίδευσης καθαριότητας εξωτερικού χώρου στις Διοικητικές Υπηρεσίες

*4 εργάτες υποχρεωτικής εκπαίδευσης γενικών καθηκόντων για τις Οικονομικές Υπηρεσίες

*1 Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Διοικητικού Οικονομικού Οικονομικών Υπηρεσιών

*1 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Διοικητικού, Οικονομικών Υπηρεσιών και

*1 Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Διοικητικών Υπηρεσιών.

Οι ωφελούμενοι πρέπει να εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων των Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ. Θα απασχολούνται για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών. Η συνολική δαπάνη για την υλοποίηση του προγράμματος βαρύνει τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ.

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε παράλληλα την προσφυγή στη διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση της προκήρυξης για την προμήθεια τροφίμων στους πυρόπληκτους της Εύβοιας και συγκεκριμένα ελαιόλαδο, ζυμαρικά, μωρομάντιλα και εμφιαλωμένα νερά συνολικού προϋπολογισμού 5.282,25 ευρώ, ενώ θα ακολουθήσει την ίδια διαδικασία και για την ανάθεση στα ΕΛΤΑ για την αποστολή ειδοποιητηρίων του Δημοτικού Ταμείου προς συνολικά 20.000 οφειλέτες, συνολικού προϋπολογισμού 49.000 ευρώ.

Ακόμη, κατακύρωσε τα πρακτικά του διαγωνισμού για την εκμίσθωση μηχανημάτων και οχημάτων για την κάλυψη των αναγκών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, ενώ αποδέχτηκε την προσφορά φορητού γερανού από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Εργου ΑΙΓΕΑΣ.

Τέλος, αποφάσισε την προσφυγή στη διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση για την «Παροχή Υπηρεσιών Φύλαξης του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Βόλου».

Η φύλαξη θα γίνεται καθημερινά από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή σε 16ωρη βάση. Ανατέθηκε στην εταιρεία Γκάφα Δήμητρα αντί του ποσού των 9.999,16 ευρώ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου