ΤΟΠΙΚΑ

Μαραβέγιας: Να επανεξεταστεί η απόφαση αναστολής των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού

μαραβέγιας-να-επανεξεταστεί-η-απόφασ-408833

Την ανάγκη επαναλειτουργίας των δημοτικών προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού υπογραμμίζει με Αναφορά του προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Η Αναφορά του βουλευτή βασίζεται σε σχετικό αίτημα της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν. Μαγνησίας, η διοίκηση της οποίας επισημαίνει ότι η απόφαση να ανασταλούν τα προγράμματα “Άθληση για όλους” αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για τον κλάδο, καθώς χιλιάδες γυμναστές θα μείνουν άνεργοι και θα χάσουν ακόμη και αυτό το συμβολικό ποσό με το οποίο αμείβονται.

Σύμφωνα με την Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου έχει δεσμευθεί ότι θα βρει τον τρόπο να εξασφαλίσει τη συνέχεια εφαρμογής των αθλητικών προγραμμάτων που προσφέρονται στους δημότες μέσα από τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού, ωστόσο είναι απόλυτη ανάγκη να εξευρεθεί χρηματοδότηση από τα συναρμόδια υπουργεία για τη συνέχιση των προγραμμάτων «Άθληση για Όλους» ή νέων αναβαθμισμένων εκδοχών τους, σύμφωνα με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Με την Αναφορά του ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τους δυο υπουργούς να επανεξετάσουν την απόφαση αναστολής των προγραμμάτων, ώστε αφενός να μην στερηθούν οι πολίτες όλων των ηλικιών το δικαίωμα στην άθληση, αφετέρου να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας για τους καθηγητές φυσικής αγωγής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου