ΤΟΠΙΚΑ

Ταρακουνήθηκε χθες ο Βόλος

ταρακουνήθηκε-χθες-ο-βόλος-409533

Ταρακουνήθηκε χθες το πρωί ο Βόλος, λόγω του σεισμού που σημειώθηκε σε κοντινή απόσταση από την πόλη και σε μικρή συντεταγμένη από την Πορταριά. Αρκετοί εξέφρασαν την ανησυχία τους, λόγω της αντίστοιχης σεισμικής δόνησης, με τα ίδια χαρακτηριστικά, που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, έχοντας ως επίκεντρο την ίδια περιοχή.

Συγκεκριμένα, επιφανειακός σεισμός σημειώθηκε χθες στις 10.51, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 8 χιλιόμετρα βόρεια – βορειοανατολικά του Βόλου, κοντά στην Πορταριά, σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πόλη.

Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν ισχυρός, 2,7 Ρίχτερ, εντούτοις ο χθεσινός σεισμός ήταν αισθητός, κυρίως από τους ενοίκους πολυκατοικιών, με τους ερευνητές του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου να εμφανίζονται καθησυχαστικοί, κάνοντας λόγο για μεμονωμένα φαινόμενα που συμβαίνουν καθημερινά στον Ελλαδικό χώρο και δεν εμπνέουν ανησυχία.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον Βολιώτη καθηγητή Σεισμολογίας Κώστα Παπαζάχο, ο οποίος υπογράμμισε ότι: «Οι σεισμοί αυτοί, δεν έχουν τα χαρακτηριστικά άλλων ακολουθιών που βρίσκονται πάνω σε μεγάλα γνωστά ενεργά ρήγματα και υπάρχει δικαιολογημένη ανησυχία. Τους τελευταίους μήνες, το ρήγμα που υπάρχει νότια της Θήβας έχει δραστηριοποιηθεί και δίνει συνέχεια σεισμική και μικροσεισμική δραστηριότητα. Όταν υπάρχει μεγάλο ρήγμα που έχει σεισμική δραστηριοποίηση, είναι λογικό να υπάρχει ανησυχία».

Αναφερόμενος στην περιοχή του Βόλου, επισημαίνει ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι συμπατριώτες μου, με αφορμή αυτούς τους σεισμούς, ότι η περιοχή του Βόλου είναι σεισμογενής και το θέμα της αντισεισμικής προστασίας των κτιρίων, πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα για τους κατοίκους».

Κλείνοντας, τονίζει ότι «τέτοιες μεμονωμένες σεισμικές δονήσεις είναι κατά κανόνα ασήμαντες, άνευ ιδιαίτερης σημασίας. Πιο πολύ μας θυμίζουν ότι μιλάμε για μια περιοχή σεισμογενή, που είναι φυσιολογικό να έχει τέτοιους σεισμούς, όπως φυσιολογικό είναι να έχει και μεγαλύτερους».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου