Μαζί για τον Βόλο: «Εικόνες εγκατάλειψης σε αρκετά συνοικιακά πάρκα παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις»

Τελευταία ενημέρωση: 2021-09-22, 10:39:55
Μαζί για τον Βόλο: «Εικόνες εγκατάλειψης σε αρκετά συνοικιακά πάρκα παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις»

Τις εικόνες εγκατάλειψης σε αρκετά συνοικιακά πάρκα του Δήμου Βόλου προωθεί με ανακοίνωση της η παράταξη «Μαζί για τον Βόλο», κάνοντας ευρεία επίθεση προς την δημοτική αρχή.

Η ανακοίνωση της αντιπολίτευσης:

«Παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις της Δημ. Αρχής και τις συνήθεις μεγαλοστομίες του Δημάρχου Βόλου, περί αναβάθμισης των συνοικιών που έμειναν παραμελημένες την προηγούμενη θητεία τους, η πραγματικότητα τους διαψεύδει και καταδεικνύει την κενότητα των λόγων τους και κυρίως την απουσία πράξεων στη νέα θητεία τους, που βρίσκεται ήδη στα μισά της.

Περίοικοι, κάτοικοι και καταστηματάρχες, διαμαρτύρονται για τις εικόνες εγκατάλειψης που παρουσιάζουν αρκετά συνοικιακά πάρκα.

Στο κεντρικό πάρκο της Νεάπολης η υποβάθμιση είναι φανερή και ο χώρος είναι επικίνδυνος για τα παιδιά. Τα παρτέρια είναι άδεια και το πάλαι ποτέ σιντριβάνι, έδωσε τη θέση του σε μια μικρή χωματερή. Η πλακόστρωση έχει σπασίματα σε πολλά σημεία, αρκετοί κάδοι είναι διαλυμένοι, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διασκορπισμένα σκουπίδια και σπασμένα γυαλιά.

Αντίστοιχες εικόνες αντίκρισε κλιμάκιο της δημοτικής μας κίνησης, που αποτελούνταν από τον επικεφαλής της κίνησης, Ιάσονα Αποστολάκη, τη δημοτική σύμβουλο, Διαλεχτή Τσιτούμη, τον τοπικό σύμβουλο, Νέστορα Μανιάρα και μέλη της κίνησης, στο πάρκο πλησίον του 1 ου Λυκείου Νέας Ιωνίας, όπου συζήτησε με τους κατοίκους.

Παρά την απόφαση για την απομάκρυνση του περιπτέρου, που έχει ληφθεί εδώ και μήνες, η καθυστέρηση της υλοποίησή της έχει μετατρέψει το σημείο σε εστία βρωμιάς, ενώ το πάρκο έχει εγκαταλειφθεί εντελώς, με τους περίοικους να φροντίζουν μόνοι τους για την καθαριότητα και το πότισμα των λιγοστών φυτών, που οι ίδιοι φύτεψαν. Αίτημα των κατοίκων είναι η ανάπλαση του πάρκου και η αναπροσαρμογή των δρομολογίων του αστικού ΚΤΕΛ, ώστε να καλύπτουν και τη συνοικία τους.

Οι δύο περιπτώσεις είναι ενδεικτικές της πολιτικής που ακολουθεί η Δημ. Αρχή και σε αυτήν τη θητεία της. Οι φιέστες και τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα όμως, δεν μπορούν να κρύψουν την εγκατάλειψη των συνοικιών στην περιφέρεια του κέντρου της πόλης.

Καλούμε τη Δημ. Αρχή να στραφεί στις πραγματικές ανάγκες της πόλης.  Ο Βόλος και η Νέα Ιωνία είναι οι συνοικίες τους».

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
4
=