ΤΟΠΙΚΑ

Ολοκληρώθηκε η ημερίδα «Σχολικός εκφοβισμός (bullying) και ασφάλεια στο διαδίκτυο» από την Πρόταση Ζωής

ολοκληρώθηκε-η-ημερίδα-σχολικός-εκφ-411171

Στο πλαίσιο των δράσεών τους για την ενημέρωση/ευαισθητοποίηση της οικογένειας και της ευρύτερης κοινότητας το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» (ΟΚΑΝΑ) με πρόεδρο τον κ. Ευθύμιο Ζιγγιρίδη και το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (Σ.Ο.Ε.Δ) με πρόεδρο τον κ. Δημήτρη Κοντούρη, πραγματοποίησαν ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Σχολικός εκφοβισμός (bullying) και ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Σε μια δύσκολη εποχή που διανύουμε, λόγω της πανδημίας, τα δύο σωματεία αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τη συγκεκριμένη ημερίδα δια ζώσης και όχι αποκλειστικά διαδικτυακά, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα (όσοι παραβρέθηκαν) να ανταλλάξουν απόψεις, να ενημερωθούν και να συζητήσουν τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως γονείς, ως επαγγελματίες, ως πολίτες σε μια προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα.

Ομιλητές ήταν η κ. Άρτεμις Τσίτσικα, Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής (ΕΕΕΙ), η οποία ανέπτυξε το θέμα «Εκφράσεις βίας στο σχολικό περιβάλλον» και ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Βασίλειος Παπακώστας, Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, το θέμα: «Πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών ασφαλείας στον κυβερνοχώρο – Ο ρόλος της ΔΙ.Δ.Η.Ε.».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλίας της Ι. Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, κ.κ. Ιγνατίου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μακρή, ο Βουλευτής Μαγνησίας ΝΔ κ. Αθανάσιος Λιούπης, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γεωργία Μποντού-Τοκαλή, ο Αντιπρόεδρος Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Απόστολος Νάσιος, ο Ταξίαρχος Διοικητής της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών κ. Δημήτριος Δρόσος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας κ. Μιλτιάδης Αλεξάκης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Γιάννης Ντόκος και ο αναπληρωτής κ. Σταύρος Μπαμπούνης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Ευθύμης Τσάμης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Χρήστος Στρατηγόπουλος, εκπρόσωποι δημοτικών συμβουλίων, συλλόγων, σωματείων, της Α/βάθμιας, καθώς και εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας, της αστυνομίας, του λιμενικού και του πυροσβεστικού σώματος.

Αξίζει να αναφέρουμε εδώ πως επιστολή με χαιρετισμό τους, απέστειλαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη, καθώς και οι βουλευτές Χ.Μπουκώρος-Αν. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Κ.Μαραβέγιας, Μ.Χαρακόπουλος,Α. Μεϊκόπουλος, Κ.Παπανάτσιου, Ε.Λιακούλη, καθώς λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τηρήθηκαν με απόλυτη ευλάβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με το τελευταίο ΦΕΚ , όπως, έλεγχος με rapid test για παιδιά άνω των 12 ετών από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρισκόταν στο χώρο, έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης από την ομάδα της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, αποστάσεις στην αίθουσα, χρήση μάσκας και το ποσοστό παρουσίας ατόμων. Οι διοργανωτές ζητούν την κατανόηση από όσους δεν τους επετράπη η είσοδος, αλλά δυστυχώς η νομοθεσία είναι απόλυτη.

Για όσους δεν κατάφεραν να παραβρεθούν, η εκδήλωση έχει αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα μπορέσουν να την παρακολουθήσουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου