ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης από τα ταξικά σωματεία

πρωτοβουλίες-κοινωνικής-αλληλεγγύης-413354

Με δύο διαφορετικές δράσεις ταξικά σωματεία και φορείς στη Μαγνησία εκφράζουν την κοινωνική τους αλληλεγγύη στους πολίτες που έχουν ανάγκη. Η μία πρωτοβουλία αφορά στη συγκέντρωση ειδών που έχουν ανάγκη οι πυρόπληκτοι και η δεύτερη στην οργάνωση μαθημάτων στο φροντιστήριο της λαϊκής αλληλεγγύης για μαθητές των λαϊκών οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη.

Στην κατεύθυνση αυτή καλούν σωματεία, φορείς, κάθε εργαζόμενο να συνδράμουν όπως μπορούν.

Η συγκέντρωση των ειδών για τους πυρόπληκτους (όσπρια, ζυμαρικά, κράκερς, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, μπισκότα, ρύζι, αλεύρι, ζάχαρη, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά κτλ.) αρχίζει από σήμερα Τρίτη 21/9 και θα συνεχίζεται αύριο Τετάρτη 22/9, μεθαύριο Πέμπτη 23/9 και την Παρασκευή 24/9 στο στέκι αλληλεγγύης στο Μεταξουργείο (είσοδος από Καραμπατζάκη) και τις ώρες 6:00μμ-8:00μμ.

Επίσης στον τραπεζικό λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα 397/296042-70 ή IBAN GR1201103970000039729604270 μπορεί να καταθέτει ότι ποσό επιθυμεί ο καθένας με την επισήμανση για τον παραλήπτη: «για αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους».

Αναφορικά με το λαϊκό φροντιστήριο που θα λειτουργήσει για μία ακόμη χρονιά στον Βόλο, τα ταξικά σωματεία καλούν τους άνεργους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές εκπαιδευτικών σχολών, τους εν ενεργεία εκπαιδευτικούς αλλά και τους συνταξιούχους που θέλουν να βοηθήσουν, να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6976207869.

Τα σωματεία και οι φορείς που έχουν αναλάβει τις παραπάνω πρωτοβουλίες είναι τα εξής: Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας, Σωματείο Τύπου και Χάρτου Ν. Μαγνησίας, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας, Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Παν. Θεσσαλίας, Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, Σωματείο Καθαριστριών- των Ν. Μαγνησίας, Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Ν. Μαγνησίας, Συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις Ν. Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου