Η ΛΑΣ Θεσσαλίας για εργαζομένους στην e-food

Τελευταία ενημέρωση: 2021-09-21, 12:18:10
Η ΛΑΣ Θεσσαλίας για εργαζομένους στην e-food

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας Τσιαπλές Αναστάσιος, Μπακάση Βασιλική, Νάνος Αποστόλης, Γκαραλιάκος Ζήσης κατέθεσαν πρόταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας να συζητήσει και να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα για τη στήριξη των εργαζόμενων στην επιχείρηση – πλατφόρμα e-food, «που βρίσκονται αντιμέτωποι με την επίθεση της εργοδοσίας, πατώντας πάνω στο αντεργατικό νομικό πλαίσιο που διαμόρφωσε η κυβέρνηση».

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, εκφράζει την καταδίκη του στην επίθεση που έχει εκδηλώσει σε βάρος των εργαζομένων, η επιχείρηση – πλατφόρμα e-food, που, με την απειλή της απόλυσης, μετατρέπει τους διανομείς σε «συνεργάτες – freelancer», χτυπώντας ακόμα περισσότερο μισθούς, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ωράρια, μέτρα προστασίας, αξιοποιώντας τον αντεργατικό νόμο 4808/21 της κυβέρνησης, ο οποίος πρέπει να καταργηθεί, όπως και κάθε αντεργατικό νομοθέτημα.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας ζητεί για τους εργαζόμενους e-food:

  • Να ανανεωθούν οι συμβάσεις με άμεση πρόσληψη από την e-food και να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Κατάργηση του μέτρου της «αξιολόγησης».
  • Ενταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.
  • Καμία διανομή σε συνθήκες παγωνιάς, καύσωνα, καταιγίδας. Υποδομές και χώροι ανάπαυσης και προστασίας από τα καιρικά φαινόμενα.
  • Συλλογική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις και όχι ατομικές συμβάσεις.
  • Να χορηγούνται με ευθύνη και έξοδα της εργοδοσίας τα μηχανάκια, όπως και η συντήρηση και ο εξοπλισμός.
  • Χιλιομετρική οριοθέτηση της ακτίνας παράδοσης παραλαβής».

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
8
=