ΤΟΠΙΚΑ

Δήλωση Κων. Μαραβέγια για τους delivery  

δήλωση-κων-μαραβέγια-για-τους-delivery-413505

«Δεν έχει όρια η πολιτική υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ και στα εργασιακά», αναφέρει

Για πολιτική υποκρισία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Κων. Μαραβέγιας με αφορμή τα εργασιακά, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος γνωρίζει ως εισηγητής, όχι μόνο κάθε παράγραφο και άρθρο του πρόσφατου εργασιακού νόμου 4808/2021, αλλά την σημαντική βελτίωση που επιφέρει στις εργασιακές σχέσεις και στην προοπτική αύξησης της απασχόλησης με σαφή διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ο κ. Μαραβέγιας σε δήλωσή του κάνει ειδικά μνεία στην κατηγορία των διανομέων και υπογραμμίζει: «Στείλαμε το μήνυμα πως οι διανομείς παύουν να είναι αόρατοι για την ελληνική Πολιτεία και τους μηχανισμούς ελέγχου, το ΣΕΠΕ κ.α. Θωρακίσαμε τους εργαζόμενους ενός κλάδου με δικαίωμα στην συνδικαλιστική εκπροσώπηση, με δικαίωμα στην υγιεινή και ασφάλεια εν ώρα εργασίας. Η πλατφόρμα τους καλύπτει τα έξοδα για τον προστατευτικό εξοπλισμό. Οι ψηφιακές πλατφόρμες έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις πρόνοιας, υγιεινής και ασφάλειας, προς τους συνεργαζόμενους με συμβάσεις ανεξάρτητων υπηρεσιών ή έργου με εκείνες που θα είχαν, αν συνδέονταν μαζί τους με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας».

Ακόμη σημειώνει πως στον ίδιο νόμο προβλέφθηκε ότι, για να θεωρείται ότι ένας απασχολούμενος σε πλατφόρμα βρίσκεται σε καθεστώς συνεργάτη και όχι μισθωτού, πρέπει να ισχύουν ταυτοχρόνως συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να συνεχίσει λέγοντας: «Οι εργαζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι από καμία ρύθμιση οποιουδήποτε νόμου, πολύ περισσότερο του ν. 4808/2021, δεν προκύπτει δικαίωμα των εργοδοτών να μετατρέπουν μονομερώς και εκβιαστικά τις συμβάσεις μισθωτής εργασίας σε ψευδεπίγραφες συμβάσεις παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών».

«Η ψευδολογία των τελευταίων ημερών βλάπτει τους εργαζόμενους, καθώς μπορεί να οδηγήσει ορισμένους να δέχονται αδιαμαρτύρητα την παραβίαση των δικαιωμάτων τους. Η διασφάλιση των δικαιωμάτων τους. με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, είναι αδιαπραγμάτευτη.
Ας το καταλάβουν και όσοι με αστείρευτη πολιτική υποκρισία, προσπαθούν να υπονομεύσουν μια ακόμη βελτιωτική ενέργεια στα εργασιακά», καταλήγει ο κ. Μαραβέγιας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου