Αναβάθμιση πυροσβεστικού κλιμακίου Σκιάθου

Τελευταία ενημέρωση: 2021-09-21, 12:25:56
Στελέχη της Πυροσβεστικής είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο Σκιάθου
Αναβάθμιση πυροσβεστικού κλιμακίου Σκιάθου

Στόχος η αποφόρτιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου με σειρά πρωτοβουλιών

Συνάντηση με τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας, πύραρχο Γεώργιο Βλόντζο και τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, αντιπύραρχο Ευάγγελο Λιακόπουλο πραγματοποίησε ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, την περασμένη Πέμπτη, κατόπιν προγραμματισμένης επίσκεψής τους στο νησί.

Στη συνάντηση, επίσης, παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Γιάννης Γιαννίτσης, ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκιάθου, επιπυραγός Σωτήρης Κωλλέττης, ο αναπληρωτής διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκιάθου, επιπυραγός Νικόλαος Γκουτζέλας και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αερολιμένα Σκιάθου, επιπυραγός Γεώργιος Λιακόπουλος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα πυρασφάλειας καθώς και ο σχεδιασμός και οι ενέργειες του Δήμου τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και σε αντίστοιχο αντιμετώπισης πυρκαγιάς.

Επίσης, συζητήθηκε η αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκιάθου σε Σταθμό, ενέργεια ιδιαίτερα σημαντική, που θα ενισχύσει τη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του τόπου σε ανθρώπινο δυναμικό και οχήματα, με στόχο τη διασφάλιση της προστασίας του ιδιαίτερου φυσικού πλούτου, αλλά και την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού. Ταυτόχρονα, η αναβάθμιση του Κλιμακίου θα συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στον επιχειρησιακό σχεδιασμό, ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες απαιτήσεις και θα διευκολύνει τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις Βόρειες Σποράδες, αφού θα χειρίζεται τις υποθέσεις, βοηθώντας στην αποφόρτιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Εποχικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο των Κουκουναριών, η λειτουργία του οποίου ξεκίνησε το 2020, όπου υπογραμμίστηκε η αξία της λειτουργίας του στη συγκεκριμένη περιοχή λόγω του δασικού πλούτου και του μοναδικού βιοτόπου των Κουκουναριών.

Ο κ. Βλόντζος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τον Δήμο Σκιάθου και τόνισε πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα σταθεί σύμμαχος σε κάθε προσπάθεια που στοχεύει στην προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος.

Από την πλευρά του ο κ. Λιακόπουλος ανέφερε ότι συνεχίζοντας σε αυτό το επίπεδο συνεργασίας θα γίνουν ενέργειες που θα αναβαθμίσουν τη λειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σκιάθου.

«Ευχαριστούμε θερμά τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας Γεώργιο Βλόντζο και τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Ευάγγελο Λιακόπουλο για την εξαιρετική συνεργασία και την υποστήριξη, αλλά και για τη βούληση να δρομολογηθούν από κοινού ενέργειες με στόχο την ασφάλεια του πολίτη και την προστασία του δασικού πλούτου» δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας.

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
2
=