ΤΟΠΙΚΑ

Να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι

να-επιστρέψουν-οι-ανεμβολίαστοι-414281

Επαναπρόσληψη των υγειονομικών, που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, αξιώνει το σωματείο – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Αχιλλοπούλειο στο πλαίσιο στάσης εργασίας από την ΠΟΕΔΗΝ

Σε τροχιά νέων κινητοποιήσεων μπαίνει από σήμερα το σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου, με αίτημα να επιστρέψουν στην εργασία τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, ακόμη και αν δεν κάνουν το εμβόλιο! Σημειώνεται πως από το Αχιλλοπούλειο βρίσκονται σε αναστολή 59 υγειονομικοί, γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, εξαιτίας της υποχρεωτικότητας εμβολιασμών.

Το σωματείο προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 σήμερα το μεσημέρι έξω από το Αχιλλοπούλειο, επί της οδού Πολυμέρη, στο πλαίσιο κινητοποίησης και στάσης εργασίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων από 10.00 ώς 15.00.

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία αξιώνει να γυρίσουν τώρα πίσω οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί και τονίζει ότι δεν κινδυνεύουν οι ασθενείς από το υγειονομικό προσωπικό.

«Με δεδομένο ότι και οι εμβολιασμένοι αποδεδειγμένα μεταδίδουν τον ιό (με μικρότερο ιικό φορτίο) ειδικά τώρα που μεσολάβησαν 7 μήνες από τον εμβολιασμό μας οι συνάδελφοι πρέπει να γυρίσουν τώρα πίσω στη δουλειά τους με δύο rapid test την εβδομάδα και τα μέτρα ατομικής προστασίας. Η διασπορά του ιού στα Νοσοκομεία δεν οφείλεται στο υγειονομικό προσωπικό αλλά στις παθογένειες του συστήματος και την επικινδυνότητα της νόσου (διαχείριση ασθενών στα ΤΕΠ, διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων που παραμένουν σε χώρους με άλλους ασθενείς, ασθενείς αρνητικοί στον ιό κατά την είσοδό τους σε κλινικές νοσοκομείου που στη πορεία της νοσηλείας εμφανίζουν τη νόσο, συνοδοί κλπ)», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία.

Εκφράζει επίσης την άποψη ότι ο δημόσιος διάλογος περί υποχρεωτικότητας καθήλωσε τους εμβολιασμούς στην κοινότητα σε 20.000 με 25.000 ανά ημέρα εν αναμονή και της τρίτης δόσης, ενώ την ίδια στιγμή από την 1 Σεπτεμβρίου η δημόσια υγεία έχει στερηθεί τις υπηρεσίες 7.000 υγειονομικών, ενώ οι εναπομείναντες εργαζόμενοι ξεπέρασαν τα όριά τους.

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ καταλήγοντας αναφέρει ότι «είναι ντροπή για ένα κράτος να μην αναγνωρίζει τη θυσία του υγειονομικού προσωπικού μετά από 27 θανάτους από κορονοϊό και ζητεί να εφαρμοστεί άμεσα η Ευρωπαϊκή Οδηγία που έχει ενσωματωθεί στο Ελληνικό Δίκαιο που χαρακτηρίζει τον covid-19 ως επαγγελματική νόσο» και να χαρακτηριστεί ο θάνατος υγειονομικών από covid-19 ως εργατικό δυστύχημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου