ΤΟΠΙΚΑ

Yποψήφιος πρόεδρος ο Βασίλης Μπακαλιάνος

yποψήφιος-πρόεδρος-ο-βασίλης-μπακαλιά-414388

Την υποψηφιότητά του στην προεδρία του δικηγορικού Συλλόγου Βόλου ανακοίνωσε ο Βασίλης Μπακαλιάνος, ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Ο Βασίλης Μπακαλιάνος είναι εκλεγμένος στη θέση του γενικού γραμματέα του ΔΣΒ και αναμένεται να βρεθεί «αντιμέτωπος» με τον νυν πρόεδρο του φορέα Χρήστο Στρατηγόπουλο.

Ως διαπιστευμένος διαμεσολαβητής, με πιστοποίηση εξειδίκευσης στις τραπεζικές σπουδές, ο κ. Μπακαλιάνος στην ανακοίνωση υποψηφιότητάς του διαβεβαιώνει τους συναδέλφους του ότι «θα διεκδικήσουμε την ψήφο των συναδέλφων μας με σκοπό ένα σύγχρονο Σύλλογο, που θα ανταποκρίνεται στις επιταγές της εποχής».

Ακόμη απευθύνει ενωτικό κάλεσμα σε όλους τους δικηγόρους. Επισημαίνει ότι ο συνδυασμός που καταρτίζει θα είναι υπερκομματικός και ξεκαθαρίζει ότι «δεν έχει καμία εξάρτηση», απαντώντας έτσι σε διαρροές που έγιναν παρασκηνιακά, ότι το ψηφοδέλτιο που θα ηγηθεί θα έχει τη στήριξη της δημοτικής αρχής Βόλου.

Το «έναυσμα» έδωσε ανακοίνωση του δήμου για την ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου, όπου μεταξύ άλλων γίνονταν αναφορά και στις επικείμενες αρχαιρεσίες του φορέα, με τη δημοτική αρχή να τονίζει ότι «οι εκλογές που έρχονται στον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου αποτελούν μια χρυσή ευκαιρία προκειμένου μια νέα διοίκηση με ανοιχτούς ορίζοντες, φρέσκιες ιδέες και χωρίς προκαταλήψεις και εμμονές, ώστε να συνδράμει αποφασιστικά και αποτελεσματικά προς την κατεύθυνση αυτή».

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας

Ειδικότερα στην ανακοίνωση υποψηφιότητας ο κ. Βασίλης Μπακαλιάνος αναφέρει τα εξής:

«Με την παρούσα θα ήθελα να σας ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου στις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου.

Μετά από επτα (7) χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας μου, στα κοινά του Συλλόγου, από τη θέση του Γραμματέα, έχω ολοκληρωμένη εικόνα και άποψη για τις ανάγκες του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου και την προοπτική που αυτός πρέπει να έχει. Όλα αυτά τα χρόνια επέδειξα στην πράξη ότι η διάθεσή μου για προσφορά είναι δεδομένη και ανεξάντλητη..

Τις επόμενες ημέρες θα έχω την τιμή να σας ανακοινώσω το όνομα του Συνδυασμού καθώς και τους συναδέλφους που θα είναι υποψήφιοι για τις θέσεις των μελών του Δ.Σ., καθώς φυσικά και τις προγραμματικές μας θέσεις. Μας ενώνουν κοινές αγωνίες και ανησυχίες. Έχουμε συγκεκριμένες ιδέες και πλάνο για το πώς πρέπει να πορευτεί ο Σύλλογος σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Η υποψηφιότητα μου καθώς και ο Συνδυασμός μας, δεν έχουν ούτε πρόκειται να έχουν πολιτικές ή κομματικές αναφορές ή εξαρτήσεις σε οποιοδήποτε επίπεδο. Τα φαινόμενα αυτά δεν μας εκφράζουν και δεν μπορούν να έχουν χώρο σε έναν επιστημονικό σύλλογο όπως είναι ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου.

Ως εκ τούτου η πρόσφατη παρέμβαση από τον Δήμαρχο Βόλου μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους. Η συμμετοχή και ο πλουραλισμός υποψηφίων, ιδεών και θέσεων, στις επικείμενες εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου, πρέπει να αποτελεί ζητούμενο..

Θα διεκδικήσουμε την ψήφο των συναδέλφων μας με σκοπό ένα σύγχρονο Σύλλογο, που θα ανταποκρίνεται στις επιταγές της εποχής, θα λειτουργεί με διαφάνεια, θα είναι εξατομικευμένα κοντά στον κάθε δικηγόρο, προκειμένου να διευκολύνει την καθημερινότητα του, με σχεδιασμό και συγκεκριμένο πλάνο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου