Εργατικό Κέντρο Βόλου κατά Κυβέρνησης και e-food

Τελευταία ενημέρωση: 2021-09-20, 13:01:51
Εργατικό Κέντρο Βόλου κατά Κυβέρνησης και e-food

Το εκβιαστικό «τελεσίγραφο» της εταιρείας e-food καταδικάζει με ανακοίνωση το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου, αναφέροντας παράλληλα ότι «η Κυβέρνηση είναι θεσμικός εγγυητής επικίνδυνων εργοδοτικών αυθαιρεσιών».

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Δυστυχώς, η πρόσφατη, νεοφιλελεύθερης έμπνευσης, αλλαγή του εργασιακού Νόμου από τον κ. Χατζηδάκη, και η πρόβλεψη (!) μέσω των άρθρων του, παρόμοιων «νόμιμων» εργοδοτικών αυθαιρεσιών, όχι μόνον ενθαρρύνει τέτοιες απαράδεκτες, τριτοκοσμικές συμπεριφορές, αλλά και καθιστά την κυβέρνηση «θεσμικό εγγυητή», για να επαναληφθούν και από άλλους αδίστακτους εργοδότες στο μέλλον.

 Θέτουμε την κυβέρνηση προ των σοβαρότατων ευθυνών της, προειδοποιώντας την να πάψει να χρησιμοποιεί «λαγούς», για την νοσηρή στρέβλωση των κριτηρίων παραγωγικότητας και για την εντατικοποίηση της δουλείας, με θύματα τους εργαζόμενους.

 Ένα ακόμη «συγγνώμη» από την πλευρά της δεν φθάνει. Την καλούμε εμπράκτως και θεσμικώς να αποθαρρύνει την κατάχρηση διατάξεων του εργατικού δικαίου, κάτι που, για να γίνει, όμως, χρειάζεται η ίδια η ηθική αυτουργός να πάρει πίσω το αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα, που πρόσφατα –και για τους λόγους αυτούς– ψήφισε.

Αν δεν το κάνει, οι εργαζόμενοι έχουν και τη δύναμη και τη θέληση να το ακυρώσουν στην πράξη».

 

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
1
=