ΤΟΠΙΚΑ

Εκστρατεία καθαριότητας στα Πευκάκια από την Ενωση Παλαιών Προσκόπων

εκστρατεία-καθαριότητας-στα-πευκάκι-415308

Σε εκστρατεία καθαριότητας στην παραλία των Πευκακίων, για δεύτερη φορά, πρόκειται να προχωρήσει η Ενωση Παλαιών Προσκόπων 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Νέας Ιωνίας Βόλου.

Η εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στην προαναφερόμενη παραλία με είσοδο από το πρώην Μπούρτζι (σημερινό Moana club κάτω από το Σέφελ).

Οι πρόσκοποι θα απομακρύνουν πλαστικά, μέταλλα, χαρτικά, υφάσματα, συνθετικά υλικά.

Ο προσκοπισμός και τοπικά στη Μαγνησίας λαμβάνει ενεργά μέρος στο πρωτοποριακό πρόγραμμα επιστήμης των πολιτών (citizen science) «Υιοθέτησε μία παραλία» και υιοθέτησε την Παραλία Πευκακίων.

Οπως αναφέρει η Ενωση Παλαιών Προσκόπων 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Νέας Ιωνίας Βόλου, «το ζήτημα των θαλάσσιων απορριμμάτων, δηλαδή κάθε ανθεκτικού στερεού υλικού που πετιέται ή εγκαταλείπεται σε θάλασσες και ακτές, αποτελεί μια αυξανόμενη απειλή για το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλειά μας.

Στόχοι του προγράμματος είναι η μείωση των απορριμμάτων που συναντάμε στις παραλίες, η ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με το πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης, η ενεργός συμμετοχή καθενός από εμάς για την προστασία του περιβάλλοντος και η δημιουργία μιας εθνικής βάσης δεδομένων που θα βοηθήσει τους αρμόδιους κρατικούς φορείς αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο να αντιληφθούν την προέλευση των απορριμμάτων στις παραλίες, με σκοπό την καταπολέμηση της ρύπανσης των παραλιών», σημειώνει.

Ο πρόσκοπος, ως ενεργός εθελοντής πάντα, αγαπά τη φύση και προστατεύει το περιβάλλον. «Εμείς απευθυνόμαστε και σε μη προσκόπους, ανθρώπους που αγαπούν το περιβάλλον και τη φύση και είναι ευαισθητοποιημένοι. Θέλοντας όλοι εμείς να συνεισφέρουμε και να αποδείξουμε εμπράκτως με πράξεις και όχι λόγια στον καθαρισμό αυτή της μικρής παραλίας.

Οσοι θα έρθουν καλό θα είναι να φοράνε λευκό μπλουζάκι να έχουν καπέλο, νερό και γάντια και για τους προσκόπους το προσκοπικό μαντίλι», προτρέπει η Ενωση.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στον Ιωάννη Σκοτεινιώτη καλώντας στο τηλέφωνο 6989614286.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου