Βράβευση για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο πλαίσιο διαγωνισμού Ecotrophelia 2021

Τελευταία ενημέρωση: 2021-09-20, 12:24:01
Βράβευση για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας  στο πλαίσιο διαγωνισμού Ecotrophelia 2021

Βραβείο «Καλύτερο Πλάνο Μάρκετινγκ και Εμπορίας» απονεμήθηκε σε ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για το προϊόν «Feel your oats».

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, για ακόμη μια χρονιά συμμετείχε στον διαγωνισμό Ecotrophelia 2021 που διοργανώνει ο ΣΕΒΤ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων), με σκοπό την ανάδειξη καινοτόμων και οικολογικών τροφίμων που αναπτύσσουν ομάδες φοιτητών από όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με εταιρείες τροφίμων. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2021, στην Αθήνα με συμμετοχή στη τελική του φάση 10 ομάδων από Πανεπιστήμια όλης της χώρας.

Το προϊόν «Feel your oats» αναπτύχθηκε από τους φοιτητές και φοιτήτριες: Βασιλική-Σοφία Λεβέντη, Χρήστο Παπαδογιαννακη, Θεοδώρα Καριοφύλλη-Ταμίσογλου, Aγγελικη Βογιατζή Κυνιαζοπούλου, Βασιλική Λυσσέα, Ελένη Μορφούλια, Παναγιωτη Ζουλιανίτης, Δήμητρα Πάριζα και Νικόλαο Σούμπαση, υπό την επίβλεψη των: λέκτορα Εφαρμογών, του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (Καρδίτσα), Θεοφάνη Γεωργόπουλου, καθηγητή του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας (Τρίκαλα) Αθ. Μανούρα, και του καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (Καρδίτσα), Kωνσταντίνου Πολύμερου.

Την ομάδα υποστήριξαν οι Ιωάννη Λαγός και Μάρθα Λαγού του εργαστηρίου αρτοποιίας Stathmos bakery (Ιλιον Αττικής), κ. Δημήτρη Στέβη, Δημήτρης Κούρτης και Γιώργος Σειραγάκης (εργαστήριο αναλύσεων food allergenslab).

Το Feel Your Oats είναι ένα βιολογικό, κριτσίνι, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, το μοναδικό που παράγεται με βάση το προζύμι από αλεύρι βρώμης της Θεσσαλίας. Περιέχει φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, β-γλυκάνη, είναι χαμηλού θερμιδικού περιεχομένου, χωρίς συντηρητικά και χρωστικές ουσίες και δεν περιέχει αλεύρι σίτου ή σίκαλης. Η καινοτομία του προϊόντος βασίζεται στο προζύμι βρώμης, που προσθέτει ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Η παρασκευή του βασίζεται στην ζύμωση των οξυγαλακτικών βακτηρίων και ζυμών της βρώμης, προσδίδοντας ιδιαίτερη δομή, γεύση και άρωμα στο τελικό προϊόν.

Το Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από την πόλη της Καρδίτσας, για ακόμη μια χρονιά διαγωνίζεται με κορυφαία τριτοβάθμια ιδρύματα και διακρίνεται, υλοποιώντας το όραμα του για ανταγωνιστική εκπαίδευση, έρευνα, καινοτομία και τη διαρκή στήριξη των Ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
5
=