ΤΟΠΙΚΑ

ΛΑΣ Ζαγοράς – Μουρεσίου: Ακατάλληλες οι νέες παιδικές χαρές

λασ-ζαγοράς-μουρεσίου-ακατάλληλες-415445

Ακατάλληλες στο σύνολό τους για τα παιδιά χαρακτηρίζει η δημοτική παράταξη ΛΑΣ Ζαγοράς – Μουρεσίου τις νέες παιδικές χαρές, που τοποθετεί η δημοτική αρχή.

Με ανακοίνωσή της ισχυρίζεται ότι στερούνται τεχνικών προδιαγραφών και αποστάσεων ασφαλείας των παιχνιδιών.

Επιπλέον, λέει, ότι στερούνται πιστοποίησης, αφού πολλά εξαρτήματα είναι ακατάλληλα για παιδιά.

Περιγράφοντας την υφιστάμενη κατάσταση, σημειώνει ότι «αιχμηρές μεταλλικές βίδες που δεν έχουν την απαραίτητη επικάλυψη πλαστικού και προεξέχουν επικίνδυνα, συνθέτουν τα παιχνίδια και αποτελούν κίνδυνο για τα παιδιά που παίζουν γύρω και πάνω από αυτά.

Επίσης, αρκετές παιδικές χαρές είτε διαθέτουν χαλασμένα παγκάκια είτε καθόλου παγκάκια, κατεστραμμένη περίφραξη ενώ πολλές δεν διαθέτουν φωτισμό, βρύση, σήμανση και τις λοιπές προδιαγραφές για το ασφαλές παιχνίδι των παιδιών.

Ενδεικτικά στην παιδική χαρά της Αγίας Παρασκευής Τσαγκαράδας, δύο καινούργια παιχνίδια έχουν ήδη καταστραφεί χωρίς να έχουν συμπληρώσει πιθανόν ούτε μήνα ζωής, καθώς ο τρόπος έδρασης στο έδαφος ήταν ακατάλληλος και επικίνδυνος για ατύχημα. Η περίφραξη είναι ελλιπής έως ανύπαρκτη, ενώ τα παιδιά από την απουσία περίφραξης κινδυνεύουν να πέσουν σε γκρεμό 5 μέτρων. Οι αποστάσεις ασφαλείας των παιχνιδιών προκαλούν ερωτηματικά. Οι στύλοι φωτισμού είναι στερεωμένοι με βίδες οι οποίες προεξέχουν επικίνδυνα και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό».

Η ΛΑΣ Ζαγοράς – Μουρεσίου καταλογίζει αδιαφορία στη δημοτική αρχή.

«Είναι αρνητική πρωτιά το γεγονός ότι ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου δεν διαθέτει μέχρι σήμερα καμία πιστοποιημένη παιδική χαρά», σημειώνει και διατυπώνει ερωτήματα.

Η ΛΑΣ Ζαγοράς – Μουρεσίου ζητεί ασφαλείς παιδικές χαρές σε όλα τα χωριά του δήμου της και να καλυφθεί η συντήρησή τους με έξοδα του δήμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου