«Μαϊμού» υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ

Τελευταία ενημέρωση: 2021-09-18, 14:35:46
«Μαϊμού» υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ

 Απόπειρα εξαπάτησης Βολιωτών σήμανε συναγερμό στην Αστυνομία - Μπαίνουν στα σπίτια και ζητούν στοιχεία για έρευνα, που δεν έχει καν αρχίσει 

Συναγερμός σήμανε χθες στις αστυνομικές αρχές στον Βόλο, όταν πολίτες κατήγγειλαν απόπειρα εξαπάτησης από άτομα, που υποδυόμενα τους υπαλλήλους της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, συγκέντρωναν στοιχεία, που αφορούν σε ιδιαίτερα προσωπικά δεδομένα, με σκοπό προφανώς το κέρδος.

Η καταγγελία αφορούσε σε δύο γυναίκες, οι οποίες συστήνονταν σαν έκτακτοι συνεργάτες της ΕΛΣΤΑΤ, που διενεργούν απογραφή των σπιτιών ανά συνοικία στην πόλη.

Οι δύο «μαϊμού» υπάλληλοι εμφανίστηκαν στην περιοχή της Νεάπολης. Δεν είναι γνωστό πόσα σπίτια επισκέφτηκαν και πόσες επιχειρήσεις.

Σε μία τουλάχιστον περίπτωση ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, που φέρεται να συνειδητοποίησε ότι κάτι δεν πάει καλά, ειδοποίησε την Αστυνομία για την υπόθεση και ζήτησε συμβουλές πώς να συμπεριφερθεί.

Απώτερος στόχος της «απογραφής» ήταν να αλιεύσουν στοιχεία για τον αριθμό των μελών της κάθε οικογένειας, που διαμένει στην περιοχή και σε ποια σπίτια διαμένουν ηλικιωμένοι, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές.

Επίσης το ύποπτο ερωτηματολόγιο, που κίνησε τις υποψίες και έγιναν αναφορές και καταγγελίες στην Αστυνομία, περιλάμβανε ερωτήματα για την περιουσιακή κατάσταση των ενοίκων των σπιτιών.

«Εχουμε συμμετάσχει και σε άλλες έρευνες της ΕΛΣΤΑΤ, ποτέ όμως δεν μας τέθηκαν τέτοια ερωτήματα. Δεν ήταν δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι κάτι πάει στραβά», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γ.Χ. κάτοικος Νεάπολης που ήρθε «ενώπιος ενωπίω» με δήθεν συνεργάτη της Στατιστικής Υπηρεσίας.

Αμέσως επικοινώνησε με το ΑΤ Βόλου και ενημέρωσε εκπρόσωπο των αρχών για το συμβάν. Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγα λεπτά και ο αστυνομικός από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής τον ενημέρωνε πως δεν βρίσκεται σε εξέλιξη απογραφή της υπηρεσίας και ότι πρόκειται για απάτη.

Οταν βγήκε στην αυλή, η «μαϊμού» υπάλληλος είχε τραπεί σε φυγή. Μάταια την αναζήτησε στη γύρω περιοχή.

Σημειώνεται πως η ΕΛΣΤΑΤ έχει ανακοινώσει ότι ζητεί άμεσα 60.000 απογραφείς για έρευνα που θα αρχίσει σε όλη την επικράτεια στα τέλη Οκτωβρίου. Ενδεχομένως η αγγελία να αποτέλεσε το έναυσμα που αναζητούσαν κάποιοι για να στήσουν την κομπίνα τους.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
8
=