ΤΟΠΙΚΑ

Επικοινωνία Μαραβέγια με υπ. Δικαιοσύνης για το νέο δικαστικό μέγαρο

επικοινωνία-μαραβέγια-με-υπ-δικαιοσύ-417744

Ενημέρωση από την Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την πορεία των διαδικασιών προκειμένου να αποσαφηνιστεί αν το οικόπεδο περικλείεται από τις οδούς Ύδρας, Τσαμαδού, Κοδριγκτώνος και Στουρνάρα στο Πεδίο Άρεως πληροί τις προϋποθέσεις για να ανεγερθεί νέο δικαστικό μέγαρο στον Βόλο ζητεί ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Κων. Μαραβέγιας.

Ο κ. Μαραβέγιας κατέθεσε επίσης ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα και Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρα, υπογραμμίζοντας για μια ακόμη φορά την ανάγκη μιας κοινής πολιτικής πρωτοβουλία για την επίλυση αυτού του χρονίζοντος προβλήματος, που θα ικανοποιήσει την κοινή γνώμη ολόκληρης της Μαγνησίας και ζητεί να αποσαφηνιστεί αν θα παραχωρηθεί τελικά από το Υπουργείο Οικονομικών το εν λόγω ακίνητο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και πότε ακριβώς θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία χωροθέτησής του.

Κομβικό σημείο για τη συνέχιση των διαδικασιών για την ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου στον Βόλο αποτελεί, σύμφωνα με τον βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ, είναι ο προσδιορισμός από την Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, των απαραίτητων δομικών στοιχείων του νέου κτιρίου (επιφάνειες, όγκοι κ.α.) σε συνδυασμό με τους όρους δόμησης στην περιοχή, ώστε να εκτιμηθεί πόση έκταση από τα 16 στρέμματα χρειάζεται για το νέο Δικαστικό Μέγαρο, αν επαρκεί αδόμητο τμήμα της περίπου 8 στρεμμάτων ή απαιτείται και η έκταση στην οποία βρίσκονται τα 4 κτίρια του Τμήματος Ελέγχου Υλικών

Τέλος, όπως ενημερώνει ο βουλευτής Μαγνησίας έγινε αποδέκτης επιστολής του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, στην οποία ο δήμαρχος Βόλου εκθέτει τους προβληματισμούς του και τονίζει την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών.

«Τα αιτήματα του νομικού κόσμου και των πολιτών για ένα νέο λειτουργικό Δικαστικό Μέγαρο που θα συμβάλει και στη βελτίωση των συνθηκών απονομής της Δικαιοσύνης και θα ανακουφίσει το κέντρο του Βόλου από μεγάλους φόρτους, ενδυναμώνονται όσο διευρύνεται η μεγάλη συμμαχία της κοινωνίας», δηλώνει σχετικά ο κ. Μαραβέγιας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου