Παραδειγματικές τιμωρίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Τελευταία ενημέρωση: 2021-09-18, 08:33:11
Στο εδώλιο δύο οδηγοί αυτοκινήτων για την οδήγηση σε κατάσταση μέθης
Παραδειγματικές τιμωρίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Δύο υποθέσεις εκδικάστηκαν χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου

Οδηγούσαν υπό την επήρεια οινοπνεύματος και ενεπλάκησαν σε τροχαία ατυχήματα υλικών ζημιών. Παραδειγματικές ποινές επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, σε δυο Βολιώτες που κατηγορούταν για τις εν λόγω παραβάσεις ΚΟΚ για ξεχωριστές υποθέσεις.

Το Δικαστήριο καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με 3ετή αναστολή, χρηματική ποινή 1.200 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας και άδειας για 6 μήνες 43χρονο Βολιώτη. Ο κατηγορούμενος στις 25 Αυγούστου του 2018 βρέθηκε να οδηγεί έχοντας συγκεντρωμένη ποσότητα αλκοόλ στο αίμα που αντιστοιχεί σε 1,98 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα, ενώ η επιτρεπόμενη είναι 0,25.

Οδηγώντας σε αυτήν την κατάσταση ενεπλάκη σε τροχαίο χωρίς ευτυχώς τραυματισμούς στη Νέα Ιωνία. Ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών.

Επίσης, το δικαστήριο καταδίκασε για την ίδια κατηγορία και έναν 40χρονο Βολιώτη που απασχόλησε με παρόμοια συμπεριφορά τον Αύγουστο του 2018 στον Βόλο. Του επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, χρηματική ποινή 1.200 ευρώ και αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας και της άδειας για 3 μήνες με 3ετή αναστολή.

Κ. Μ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
4
=