ΤΟΠΙΚΑ

Ημέρα Τιμής και Μνήμης του Εφεδρου Αξιωματικού

ημέρα-τιμής-και-μνήμης-του-εφεδρου-αξι-417873

Με επιτυχία η εκδήλωση του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Μαγνησίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη ο εορτασμός του προστάτη των εφέδρων αξιωματικών Αγίου Νικήτα της Ημέρας Τιμής & Μνήμης του εφέδρου αξιωματικού από τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Μαγνησίας (ΣΕΑΝ) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας στον αύλειο χώρο του γραφείου του ΣΕΑΝ Μαγνησίας.

Ο χώρος γύρω από το Μνημείο Πεσόντων Εφέδρων Αξιωματικών είχε διαμορφωθεί κατάλληλα, τηρώντας με ευλάβεια τα νέα μέτρα για τον covid, καθώς επίσης είχε σημαιοστολιστεί με σημαίες του 1821, αντίγραφα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την καθιερωμένη αρτοκλασία και την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των τεθνεώτων εφέδρων αξιωματικών του Συνδέσμου, καθώς και υπέρ της πατρίδας πεσόντων εφέδρων αξ/κών, από τον στρατιωτικό ιερέα της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, π. Δημήτριο Παπαστέργιο.

Στην συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος του Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας Κωνσταντίνος Καραδήμας με θέμα: “Η αναγκαιότητα ύπαρξης του εφέδρου αξιωματικού σήμερα”. Στην απονομή τιμητικών διακρίσεων τιμήθηκαν για την υποστήριξη στο έργο του Συνδέσμου με τιμητική πλακέτα του Συνδέσμου οι: αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ Γεώργιος Κίτσιος, δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, διοικητής της 1ης ΤΑΞΑΣ Ιωάννης Κουκούλης, διοικητής της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, Δημήτριος Δρόσος, διοικητής της 64ης Μ.Ε. Παναγιώτης Ζάχος, πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ.-Παράρτημα Μαγνησίας υποστράτηγος Γεώργιος Τοσιλιάνης.

Το Χρυσούν Μετάλλιο Αξίας & Τιμής μετά Διπλώματος απένειμε ο ΣΕΑΝ Μαγνησίας στους Ελληνοκύπριους εφέδρους αξιωματικούς που πολέμησαν τον στρατό κατοχής στην Κύπρο το 1974, Αδάμο Μουζουρή, Παναγιωτίδη Ανδρέα, Ευλογημένο Ευριπίδη και Νικολέττη Παύλο. Με την ίδια διάκριση τιμήθηκε και το μέλος στου Συνδέσμου, εφ. λοχαγός (ΕΔ) αντιπρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, Βασίλης Ηλιόπουλος Βασίλης, για την εθελοντική -κοινωνική του δράση και προσφορά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Αναμνηστικό μετάλλιο των 75 χρόνων του ΣΕΑΝ Μαγνησίας απονεμήθηκε στον επίτιμο πρόεδρο του Συνδέσμου, Μαργαρίτη Δουμουσιάρη, στον εφ. αξκό κ. Νικόλαο Τσακίρη και στον στρατιωτικό ιερέα της 32ης ΤΑΞΠΖΝ π. Δημήτριο Παπαστέργιο για τη συνεχή υποστήριξη στο έργο & στις δραστηριότητες του Συνδέσμου.

Το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας εφ. αξκός Αδάμος Μουζουρής με θέμα: “Ο ρόλος του Εφέδρου Αξιωματικού στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974”

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και δεξίωση.

Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο ευχαριστούν θερμά όλα τα μέλη του Συνδέσμου που παρέστησαν στην εκδήλωση, καθώς και το Φούρνο Παπαδημητρίου για την προσφορά των άρτων και τη ΕΨΑ για την χορηγία των αναψυκτικών στους παρευρισκόμενους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου