ΤΟΠΙΚΑ

Καμπάνα για κλοπή αυτοκινήτου σε 42χρονο Βολιώτη έγκλειστο

καμπάνα-για-κλοπή-αυτοκινήτου-σε-42χρον-417910

Είχε «εισβάλει» και σε πρατήρια υγρών καυσίμων

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 42χρονο Βολιώτη, έγκλειστο στις δικαστικές φυλακές Λάρισας, για υπόθεση κλοπής, που σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2016.

Ο κατηγορούμενος έκλεψε αυτοκίνητο στην οδό Φιλαδελφείας 43 στις 14 Ιουνίου και στο δικαστήριο παραδέχτηκε την πράξη του. Επισημαίνεται ότι πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών.

Δεν ήταν όμως η μοναδική για τον ίδιο υπόθεση χθες στα δικαστήρια Βόλου. Δικάστηκε και για δύο κλοπές σε πρατήρια υγρών καυσίμων στον Βόλο τον Απρίλιο του 2017.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή 3ετίας.

Αν και ο κατηγορούμενος δεν παραδέχτηκε τις εν λόγω πράξεις, από την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι την 1η Απριλίου μετέβη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Βόλο και εκμεταλλευόμενος την προσωρινή απόσπαση προσοχής της υπαλλήλου, έκλεψε από το ταμείο το ποσό των 10 ευρώ. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε σε δεύτερο πρατήριο υγρών καυσίμων στη Λαρίσης, από το οποίο άρπαξε τσάντα υπαλλήλου, που περιείχε το ποσό των 10 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα συνολικής αξίας 100 ευρώ. Πρωτόδικα γι ‘αυτήν την υπόθεση είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών.

Μετά τις δίκες ο καταδικασθείς κρατήθηκε για μεταγωγή στις Δικαστικές Φυλακές Λάρισας.

Κ Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου