ΤΟΠΙΚΑ

Ικανοποίηση στον ΟΛΒ για την αλλαγή χωροθέτησης του ναυστάθμου

ικανοποίηση-στον-ολβ-για-την-αλλαγή-χω-420306

Ανακοινώθηκε και επίσημα η απόφαση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας η αλλαγή χωροθέτησης του ναυστάθμου του Πολεμικού Ναυτικού από τον εμπορικό λιμένα Βόλου, στη θαλάσσια περιοχή του Αλμυρού, η οποία είχε γίνει γνωστή από τον βουλευτή Μαγνησίας, Χρήστο Μπουκώρο μετά από συνάντησή του με την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμύνης και των Ενοπλων Δυνάμεων της χώρας στις 7 Σεπτεμβρίου.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ενημέρωσε με έγγραφό του τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου για την αλλαγή σχεδιασμού.

Αναλυτικά στο έγγραφό του αναφέρει: «Σε συνέχεια σχετικής αλληλογραφίας και κατόπιν εξέτασης, αξιολόγησης κι ετέρων εναλλακτικών λύσεων, σχετικά με την παραχώρηση/ανάπτυξη υποδομών στον λιμένα Βόλου γι επαύξηση επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού, δεν απαιτείται δέσμευση περιοχής λιμένα για την ανάπτυξη υποδομών του Πολεμικού Ναυτικού».

Πρόκειται για μία εξέλιξη που ικανοποιεί τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, αφού πλέον μπορούν να προχωρήσουν απρόσκοπτα τα σχέδια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.

Σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ, Σωκράτης Αναγνώστου, αναφέρει ότι πλέον αποδεσμεύεται το λιμάνι από το Πολεμικό Ναυτικό και αυτό είναι καλό για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόθεση του ΤΑΙΠΕΔ ήταν να βγάλει την προκήρυξη ενδιαφέροντος για τη διάθεση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Βόλου μαζί με αυτή του Ηρακλείου στις αρχές Απριλίου, ωστόσο ο σχεδιασμός του Πολεμικού Ναυτικού είχε παγώσει τη σχετική διαδικασία για τον Βόλο.

Επισημαίνεται, ότι στη συνάντηση που είχε ο κ. Μπουκώρος με την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμύνης και των Ενοπλων Δυνάμεων

είχε γίνει γνωστό ότι προκρίνεται η χωροθέτηση του ναυστάθμου για τη διοίκηση αποβατικών δυνάμεων στη θαλάσσια περιοχή του Αλμυρού και σε απόσταση 2-3 χιλιομέτρων από τη βάση της 111 Πτέρυγας Μάχης, για την οποία και ολοκληρώνονται οι σχετικές μελέτες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου