ΤΟΠΙΚΑ

Πάρκινγκ Φιλελλήνων: «Χωρίς κανένα δάνειο το έργο»

πάρκινγκ-φιλελλήνων-χωρίς-κανένα-δά-420846

Αντεγκλήσεις με την αντιπολίτευση για την τιμολογιακή πολιτική

Ένα τεράστιο έργο που έγινε χωρίς κανένα απολύτως δάνειο τόνισε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ότι είναι το πάρκινγκ στην οδό Φιλελλήνων, στην συζήτηση για την τροποποίηση της τιμολογιακής του πολιτικής.

Ο κ. Μπέος είπε ότι παρέλαβε κουφάρι και το ολοκλήρωσε με χρήματα των πολιτών.

«Κανένα τέτοιο έργο δεν έγινε με χρήματα των δημοτών. Τα έργα που γινόταν ήταν με χρήματα προγραμμάτων. Δεν είμαστε ίδιοι εμείς, αλλά αποπληρώνουμε τα δάνεια του παρελθόντος», σημείωσε.

Ακόμη, ενημέρωσε ότι οι τιμές στάθμευσης είναι οι ποιο φθηνές στην Ελλάδα και τόνισε ότι η αύξηση κατά 50 λεπτά που γίνεται είναι γιατί υπήρχαν διαμαρτυρίες από ιδιώτες που λειτουργούν πάρκινγκ.

Από εκεί και πέρα σημείωσε: «Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο για ένα καλύτερο αύριο. Ποιοι είστε εσείς που κάνετε κριτική; Όσο θέλουμε θα το βάλουμε. Μακάρι του χρόνου να μπορέσουμε να το δώσουμε τελείωσες δωρεάν», είπε.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο», Ιάσον Αποστολάκης, έκανε λόγο για παραλήρημα του δημάρχου. Ο κ. Αποστολάκης τόνισε ότι η δημοτική αρχή Βόλου έχει υπό τη σκέπη του δημάρχου δάνεια που έλαβε 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Η κ. Καπούλα σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει ζυγιστεί η τιμή του πάρκινγκ. Δεν υπάρχει αναλογία της ελαστικότητας της ζήτησης σε αναλογία με την τιμή. «Θα ήταν προτιμότερο να έχουμε μία τεκμηρίωση αυτού του κομίστρου. Προσφορότερο θα ήταν να μιλάμε για ένα πιλοτικό τιμολόγιο για διάστημα 3μηνών», σημείωσε.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος Ανατροπή, Δημιουργία», Αποστόλης Παπαδούλης επέμεινε ότι όταν χτίζεις τέτοιες υποδομές δεν ξοδεύεις ζεστό χρήματα. Είπε ότι έπρεπε να υπάρχει μελέτη βιωσιμότητας. Επισήμανε ότι το κόστος ανά θέση στάθμευσης είναι 30.000 ευρώ. Τέλος έκανε λόγο για «χαβαλέ και χαριεντισμούς» που δεν βοηθούν στη σοβαρότητα.

Η τροποποίηση που έγινε στις τιμές για τη στάθμευση για τους περιστασιακούς χρήστες είναι η εξής:

Εως 2 κ. 1/2 ώρες κόστος 4 ευρώ, ως 3 κ. 1/2 ώρες κόστος 5 ευρώ, έως 4 κ. 1/2 ώρες κόστος 6 ευρώ. Για κάθε μία ώρα μέχρι τις 13 κ ½ ώρες κόστος 15 ευρώ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου