ΤΟΠΙΚΑ

Πνιγμός η αιτία θανάτου του άτυχου ψαροτουφεκά

πνιγμός-η-αιτία-θανάτου-του-άτυχου-ψαρ-420894

Κηδεύτηκε χθες ο άτυχος 74χρονος Βολιώτης Μιλτιάδης Γαϊτανάς, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο ψαροτούφεκο

Σε πνιγμό αποδίδεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η αιτία θανάτου του 74χρονου ψαροτουφεκά, που βρέθηκε την περασμένη Κυριακή το πρωί νεκρός στην παραλία της Μελανής μετά από αγωνιώδεις αναζητήσεις της οικογένειάς του, που ανησυχούσε για τη ζωή του.

Ο άτυχος Βολιώτης, Μιλτιάδης Γαϊτανάς, φαίνεται ότι πέθανε, όταν στην προσπάθειά του να αναδυθεί στην επιφάνεια της θάλασσας δεν τα κατάφερε, καθώς το δεξί του πέδιλο είχε πιαστεί σε δίχτυ.

Η οικογένειά του ενημερώθηκε χθες συντετριμμένη για την αιτία θανάτου. Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης θα επισυναφθεί στη δικογραφία της υπόθεσης, στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες θανάτου του άτυχου άνδρα.

Ο 74χρονος αγνοούταν από τις βραδινές ώρες του περασμένου Σαββάτου. Είχε πάει στο εξοχικό του στην Αργαλαστή και η οικογένειά του ανησύχησε βλέποντας ότι δεν δίνει σημεία ζωής, καθώς γνώριζε ότι αγαπούσε πολύ το ψαροτούφεκο.

Ο γιος του άρχισε να τον αναζητεί και βρήκε το αυτοκίνητό του στην παραλία της Μελανής στις 3:00 την Κυριακή. Το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών ενημέρωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και οι αναζητήσεις συνεχίστηκαν από λιμενικούς με πλωτά σκάφη και προβολείς.

Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε τελικά νεκρός γύρω στις 7:30 με τη χρήση εργαλείου που ονομάζεται γυαλί. Ηταν στον βυθό της θάλασσας περίπου 5 μέτρα κάτω από την επιφάνεια. Ιδιώτης δύτης τον ανέσυρε και διαπίστωσε ότι το ένα του πέδιλο είχε πιαστεί σε δίχτυ.

Χθες ο 74χρονος πρώην τραπεζικός υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδας κηδεύτηκε από τον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου στον Βόλο στις 16:30 σε κλίμα απέραντης οδύνης.

Ο άτυχος άνδρας ήταν παντρεμένος με την Ευανθία Γαϊτανά, εφοριακή υπάλληλο στην Α’ Δ.Ο.Υ. Βόλου και από τον γάμο του είχε τρία παιδιά. Κατοικούσε στον Βόλο και καταγόταν από τον πατέρα του από την Αργαλαστή. Ηταν πολύ αγαπητός άνθρωπος, πατέρας πρότυπο, ενώ το αγαπημένο του χόμπι ήταν το ψαροτούφεκο, από τα νεαρά του χρόνια.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου