ΤΟΠΙΚΑ

Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Είμαι και θα παραμείνω μάχιμος γιατρός»

κωνσταντίνος-γουργουλιάνης-στον-ταχ-421070

Κλείνει την πόρτα σε ενδεχόμενη υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Βόλου ο καθηγητής Πνευμονολογίας

«Είμαι και θα παραμείνω μάχιμος γιατρός. Η πολιτική με την έννοια της ενασχόλησης στην πρώτη γραμμή δεν με ενδιαφέρει, μολονότι όλα αυτά τα χρόνια μού έγιναν πολλές κρούσεις από κόμματα και αυτοδιοικητικές παρατάξεις», επισήμανε ο καθηγητής πνευμονολογίας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, κλείνοντας έτσι την πόρτα για ενδεχόμενη εμπλοκή του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 στον δήμο Βόλου.

Λίγα 24ωρα μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ που αναφερόταν ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βολιδοσκοπούν τον καθηγητή πνευμονολογίας Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη προκειμένου να είναι υποψήφιος για τον δήμο Βόλου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας άνοιξε τα χαρτιά του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Ο κ. Γουργουλιάνης υπογράμμισε επίσης ότι μπορεί να υπάρχουν κάποιοι που ενδεχομένως να συζητούν το όνομά του, ο ίδιος όμως δεν δέχτηκε καμία πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν ξέρω αν φούντωσαν ή όχι τα σενάρια περί ενδεχόμενης υποψηφιότητάς μου επειδή μίλησα σε μία εκδήλωση για την πανδημία που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που είμαι σε θέση να πω με πάσα βεβαιότητα είναι ότι το μοναδικό πράγμα που με ενδιαφέρει είναι η επιστήμη μου. Έκανα πολύ κόπο μαζί με τους συνεργάτες μου για να στήσουμε την Πνευμονολογική Κλινική που εξυπηρετεί ολόκληρη τη Θεσσαλία. Έχω ένα σημαντικό έργο μπροστά μου που πρέπει να ολοκληρωθεί. Δεν θα το εγκατέλειπα για να ασχοληθώ με την πολιτική», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Τα όσα έχω πετύχει σε επιστημονικό και ερευνητικό επίπεδο ήταν το απαύγασμα μίας προσπάθειας χρόνων που δεν επιθυμώ να κεφαλαιοποιήσω σε πολιτικό επίπεδο. Θα ήταν σαν να ξεπουλάω την επιστήμη μου», συμπληρώνει.

Σχολίασε επίσης πως όπως αποδέχτηκε την πρόσκληση να μιλήσει σε μία εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, το ίδιο θα έκανε και αν η πρόσκληση προερχόταν από τη ΝΔ ή από ένα άλλο κόμμα του δημοκρατικού τόξου, παρατηρώντας ότι η επιλογή του να συμμετέχει υπηρετεί «την ανάγκη ενημέρωσης της κοινής γνώμης στα θέματα που αφορούν στην πανδημία».

«Ηταν σωστή η επιλογή μου να απέχω από την πολιτική»

Ο Βολιώτης καθηγητής παραδέχτηκε επίσης ότι η επιλογή που έκανε να παραμένει μόνο επιστήμονας διαχρονικά έχει δικαιωθεί. «Δεν έχω μετανιώσει ούτε στιγμή που αρνήθηκα όλα αυτά τα χρόνια την εμπλοκή μου με την πολιτική. Με κέρδισε η επιστήμη μου διότι εκτιμώ πως μέσα από αυτή μπορώ να προσφέρω πολύ περισσότερα στην κοινωνία. Και το εισπράττω αυτό από τους πολίτες. Για αυτό και δεν μετανιώνω που απείχα συνειδητά».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου