ΤΟΠΙΚΑ

Στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς συμμετέχει και φέτος η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας

στην-ευρωπαϊκή-ημέρα-πολιτιστικής-κλ-421722

Για ακόμη μια χρονιά η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας συμμετέχει στους εορτασμούς της Ευρωπαϊκής Ημέρας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στον οποίο θεσμό, η Ελλάδα συμμετέχει από το 1996.

Το γενικό συντονισμό του εν λόγω προγράμματος έχει το Συμβούλιο της Ευρώπης, έχοντας ως βασικό στόχο την βελτίωση της πρόσβασης των πολιτών σε στοιχεία της πολιτιστικής τους κληρονομιάς, υλικής και άυλης, και η ευαισθητοποίησή τους στα θέματα αυτά.

Ο φετινός θεσμός είναι αφιερωμένος στην ποικιλόμορφη και προσβάσιμη σε όλους πολιτιστική κληρονομιά, με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας να συμμετέχει με την δράση «Θεματική περιήγηση στη μόνιμη και περιοδική έκθεση – με περιεχόμενο τη λατρεία θεών και ηρώων και παρουσίαση των ιερών τους με τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία και το τοπίο που σχετιζόταν με αυτά», στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, στις 24 και 25 Σεπτέμρβη.

Υπεύθυνες της δράσης είναι η Νικολάου Ελισάβετ και η Τσιαμάγκα Ευμορφία, με ώρες έναρξης των περιηγήσεων 10:30 και 12:00, ενώ λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων κάθε περιήγηση θα γίνεται με 15 άτομα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου