Αγωνιστική Συσπείρωση Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου: «Είμαστε εκτεθειμένοι στο ιό - Δεν υπάρχουν μέτρα»

Τελευταία ενημέρωση: 2021-09-15, 18:52:02
Αγωνιστική Συσπείρωση Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου: «Είμαστε εκτεθειμένοι στο ιό - Δεν υπάρχουν μέτρα»
Ανακοίνωση σε έντονο ύφος από την Αγωνιστική Συσπείρωση Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου για τα ανεπαρκή μέτρα στους χώρους εργασίας και πιο συγκεκριμένα στις Δικαστικές Υπηρεσίες που έχει λάβει η Πολιτεία απέναντι στον COVID-19. 
 
Η Αγωνιστική Συσπείρωση σε ανακοίνωση της αναφέρει, «είκοσι μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, όλος ο λαός παραμένει εκτεθειμένος στον κίνδυνο να νοσήσει από τον ιό. Κι αυτό γιατί τα μέτρα προστασίας σε χώρους εργασίας και άλλου, παραμένουν
ανεπαρκή, καθώς όλα φορτώνονται στην «ατομική ευθύνη». Όσο η κυβέρνηση δεν ενισχύει αποφασιστικά το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, όσο δεν λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση φαινόμενων συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στους εργασιακούς χώρους, στα σχολεία και σε άλλους κρίκους μετάδοσης του ιού, όσο δεν προχωρά σε μαζικά και τακτικά τεστ ανίχνευσης του ιού, τόσο θα αυξάνει η πιθανότητα να βιώσουμε ένα νέο, δύσκολο και θανατηφόρο κύμα του κορονοϊού. Τα παραπάνω, φυσικά, αφορούν και τις Δικαστικές Υπηρεσίες, οι οποίες από τις 16 Σεπτέμβρη θα «υποδεχθούν» ξανά χιλιάδες ανθρώπους. Για άλλη μια φορά, όμως, δεν προτίθεται να λάβει ουσιαστικά μέτρα προστασίας καθώς είναι προφανές ότι ο έλεγχος των πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικών αποτελεσμάτων τεστ στις πύλες των δικαστηρίων δεν επαρκεί για να αποτρέψει τη διάδοση του ιού. Εδώ και ενάμιση χρόνο η κυβέρνηση επιμένει να μην παίρνει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο, οι ευθύνες της πλέον είναι εγκληματικές. Ο καθολικός, μαζικός και δωρεάν εμβολιασμός, αν και αναγκαίος, δεν μπορεί να είναι το μόνο εφόδιο για να αντιμετωπιστεί η νέα έκρηξη κρουσμάτων και νοσηλειών, η διάδοση του ιού. Ταυτόχρονα, η μετατροπή του εμβολίου από δικαίωμα και ανάγκη, σε μέσο εκβιασμών, απειλών, στέρησης μισθού και απολύσεων είναι απαράδεκτη. Προειδοποιούμε ότι δεν θα δεχτούμε καμία επίθεση στα εργασιακά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων, κανέναν διαχωρισμό συναδέλφων σε εμβολιασμένους και μη.»
 
Η δέσμη μέτρων που απαιτεί η Αγωνιστική Συσπείρωση:
 
- Πρόσληψη γιατρών στις Δικαστικές Υπηρεσίες – Ολοκληρωμένη ενημέρωση των
συναδέλφων από ειδικούς επιστήμονες.
- Εβδομαδιαία test στους εργαζόμενους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους,
αποκλειστικά με επιβάρυνση του κράτους καθώς και ουσιαστική ενίσχυση του κρατικού
συστήματος ιχνηλάτισης και παρακολούθησης.
- Ενίσχυση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς
(αναγκαίες αποστάσεις, θερμομετρήσεις, κατάλληλος αερισμός, ατομικά μέτρα
προστασίας, καθημερινές απολυμάνσεις, κ.α.).
- Λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την αποφυγή του συνωστισμού στις
Γραμματείες και τα Ακροατήρια.
- Όχι στον εκβιασμό και τη διαίρεση των εργαζομένων που καλλιεργεί η κυβέρνηση.
Στηρίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων υγειονομικών.
 
 
Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
5
=