ΤΟΠΙΚΑ

«Δεν έχουν διαβάσει τη μελέτη για το νέο αλιευτικό καταφύγιο»

δεν-έχουν-διαβάσει-τη-μελέτη-για-το-νέ-422538

Απάντηση της «Σηπιάδας» στον Σύλλογο «Πλατανιάς το Χωριό μας»

«Αερολογίες» χαρακτηρίζει τα επιχειρήματα του Αναπτυξιακού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Πλατανιάς Χωριό μας», ο οποίος εκφράζει ευαρέσκεια για το νέο αλιευτικό καταφύγιο Πλατανιά, η πρόεδρος του Συλλόγου «Η Σηπιάδα», Συραγώ Σταθαράκου.

Η πρόεδρος λέει ότι έχει ελλιπή γνώση στη μελέτη του αλιευτικού καταφυγίου Πλατανιά και κατηγορεί τον Σύλλογο ότι προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις.

«Δεν έχουν διαβάσει τη μελέτη του έργου, όπως δεν διάβασαν τη μελέτη που αναφέρουν και οι φορείς που είχαν πάρει θέσει το 2017.

Σε επικοινωνία μας με το Σύλλογο Ξενοδόχων, αλλά και των ενοικιαζομένων δωματίων καταλάβαμε ότι δεν είχαν σαφή εικόνα του τι θα γίνει. Δεν είχαν ενημέρωση ουσιαστική ούτε είχαν δει τη μελέτη του έργου», αναφέρει χαρακτηριστικά και τονίζει ότι είναι κακό το να θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Επικαλούμενη τις δηλώσεις του Συλλόγου να δημιουργηθεί Συντονιστική Επιτροπή για τυχόν βελτιώσεις στο έργο, διερωτάται «Πιστεύουν ότι οι αρμόδιοι δεν θα κάνουν καλά τη δουλειά τους; Υπονοούν κάτι; Ότι η εκτέλεση του έργου θα αποκλίνει από τις προδιαγραφές της μελέτης; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά», λέει.

«Είμαστε ξεκάθαροι. Το έργο αυτό είναι φαραωνικό για ένα τόσο μικρό χωριό», επιμένει η κ. Σταθαράκου.

«Η μελέτη το λέει ξεκάθαρα. Το λένε πλοιοκτήτες των τουριστικών αυτών σκαφών. Φυσικά Το ίδιο ισχύει και για τα ακτοπλοϊκά μέσα (δελφίνια π.χ.) που είναι ακόμη μεγαλύτερα.

Το ότι ένα έργο είναι μεγάλο και φαραωνικό δεν σημαίνει ότι είναι και λειτουργικό. Δεν το λέμε εμείς το λένε επιστήμονες λιμενολόγοι», αναφέρει.

Επισημαίνει τέλος ότι είναι πάγιο αίτημα των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής είναι το λιμάνι του Πλατανιά να γίνει τουριστικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου