ΤΟΠΙΚΑ

Ερώτηση Μεϊκόπουλου για το αλιευτικό καταφύγιο στον Πλατανιά

ερώτηση-μεϊκόπουλου-για-το-αλιευτικό-423961

Ερώτηση στους υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Εσωτερικών για το αλιευτικό καταφύγιο στον Πλατανιά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Την ερώτηση που συνοδεύεται και από το αίτημα κατάθεσης εγγράφων συνυπέγραψε και ο αρμόδιος τομεάρχης Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νεκτάριος Σαντορινιός.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, ο οικισμός του Πλατανιά διατρέχεται από το ρέμα «Χολόρεμα», το οποίο δεν έχει διευθετηθεί ούτε οριοθετηθεί, προκαλώντας τα τελευταία χρόνια προβλήματα στον οικισμό με έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. «Η δημοσιοποίηση του σχεδιασμού του αλιευτικού καταφυγίου από την Περιφέρεια ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων στον Πλατανιά, καθώς η κατασκευή τουπροβλέπεται στην εκβολή του ρέματος, η οποία χωρίς προηγούμενη διευθέτησή του θα επιφέρει σημαντικά προβλήματα στον οικισμό» τονίζει ο βουλευτής.

Αναφέρει επίσης ότι υπάρχει ανάμεσα στους κατοίκους του Πλατανιά και για την υποτίμηση του τουριστικού προφίλ της περιοχής και συνεχίζοντας υπογραμμίζει:

«Είναι αναγκαίο να προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για τη οριοθέτηση και διευθέτηση του Χολορέματος, αλλά και να προχωρήσετε στο σχεδιασμό του αλιευτικού καταφυγίου με τρόπο που να μην εμποδίζεται η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής του Πλατανιά, και του Νοτίου Πηλίου γενικότερα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής.

Ο κ. Μεϊκόπουλος ζητά επιπλέον, να κοινοποιηθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου,ώστε να διαπιστωθεί αν πράγματι προβλέπεται ότι από τον τρόπο με τον οποίο προχωρά η κατασκευή του καταφυγίου, θα δημιουργηθούν προβλήματα στο χείμαρρο «Χολόρεμα» και θα οξυνθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου